KEÇİÖRENDE KERKÜK GECESİ

Ramazan ayının 8.günü Azerbaycan ve Kerkük Gecesi'ne ayrılırken, Kalaba Spor Tesisleri Etkinlik Alanı'nda gerçekleştirilen program Azerbaycan ve Kerkük Kültür Evlerinin açılışı ile başladı.

Belediye Haberleri 17.07.2013 18:07:42 0
KEÇİÖRENDE KERKÜK GECESİ

Keçiören Belediyesi, 5.Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nde yağmur nedeniyle ertelenen Azerbaycan Gecesi ile Kerkük Gecesi’ni birleştirdi.

Ramazan ayının 8.günü Azerbaycan ve Kerkük Gecesi’ne ayrılırken, Kalaba Spor Tesisleri Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirilen program Azerbaycan ve Kerkük Kültür Evlerinin açılışı ile başladı. Evlerin açılışını AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve kardeş belediye Sumgayit’in Belediye Başkanı Ebulfeyz Babayev birlikte yaptı. Geceye Azerbaycan Gazileri Dernek Başkanı Mubariz Kuruyev de katıldı.

AYNI BEDENİN UZUVLARIYIZ

Türkmenlerin sıkıntısı ile Türkiye’nin sıkıntısının bir olduğunu kaydeden Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, “Bu sıkıntıları kamuoyuna daha fazla yansıtmalıyız. Bizler aynı bedenin uzuvlarıyız. Azerbaycanlı ve Kerküklü kardeşlerimizle birlikte olmak çok güzel bir duygu. Sayın Mustafa Ak’a Türk dünyasındaki Müslüman kardeşlerimizle ilgilendiği için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nde Kerkük ve Azerbaycan’ın biraraya gelmesinin “anlamlı bir buluşma” olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, “Bizim gönül coğrafyamızdaki nadide iki ülkeden bahsediyoruz. Yüzyıllardır beraber yaşadık, aramızda sınırlar olsa da gönül birlikteliğimiz var” dedi. Ramazan’ın sınırları aşan kardeşlik duygusu ile birlikte kardeş ülkelere Keçiören’i tanıttıklarını belirten Başkan Ak, “Hem de hemşehri derneklerimizle Anadolu’nun güzelliğini dünyaya yayıyoruz. Hepiniz Ramazan’ını kutluyorum” diyerek konuşmasını tamamladı. Sumgayit Belediye Başkanı Babayev de duygu ve düşüncelerini “Ramazan günü münasebetiyle Sumgayit halkı adına Keçiören Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Biz birbirimizle uzun yıllar ayrı düşsek de her zaman içiçeyiz. Herbirinizin ailesine hayırlı Ramazanlar ve güzel günler diliyorum” sözleriyle dile getirdi.

TÜRKMENLER CAN DERDİNDE

Irak Türkleri adına Başkan Ak’a teşekkür eden Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mahmut Kasapoğlu ise, “Türkmeneli’nde insanlarımız ızdırap içinde, can derdinde. Her günümüz Kerbela olmuştur. Türk Hükümeti dünyanın neresinde olursa olsun zor durumda olan milletlere yardım ediyor. Bizlere daha fazla yardım etmesini diliyoruz” temennisinde bulundu. Sözlerine “Türkmen şehrinden, Müslüman diyarından, can Kerkük’ten sizlere selam getirdik” diye başlayan Irak Din Alimleri Konseyi Kerkük Sorumlusu Şeyh Adil de, Ankara, Kerkük ve Azerbaycan’ın bir kardeşlik gecesinde buluştuğuna dikkat çekerek “Rabbim huzurumuzu bozmasın, bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Mustafa Ak’a, bu mübarek Ramazan ayında Kerküklü kardaşlarını unutmadığı için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Programda Kerkük İlahi Grubu önce Kur’an tilaveti, ardından seslendirdiği ilahilerle seyircilerin gönül kapılarını açtı. Konserden sonra Başkan Ak gecenin anısına Babayev ve Şeyh Adil’e vazo, Kasapoğlu’na ise işlemeli tabak hediye etti. Kasapoğlu Başkan Ak’a plaket verirken, Şeyh Adil de Kur’an-ı Kerim takdim etti. Başkan Ak, Kur’an’ı öpüp alnına götürerek teslim alırken, kardeşlik gecesi çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.


ABDULLAH ORTAÇ

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA KEÇİÖREN


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40