KEÇİÖREN BELEDİYESİ ,GENÇLER İÇİN AB KÖPRÜSÜ OLDU

Avrupa Birliği Bakanlığı'na yaptığı başvuru kabul edilen Keçiören Belediyesi Eurodesk Temas Noktası” oldu. AB gençlik programları ve projeleri hakkında bilgi almak isteyenlerin Keçiören Belediyesi'ne ulaşması yeterli olacak.

Belediye Haberleri 23.12.2013 11:41:53 0
KEÇİÖREN BELEDİYESİ ,GENÇLER İÇİN AB KÖPRÜSÜ OLDU

Avrupa Birliği Bakanlığı’na yaptığı başvuru kabul edilen Keçiören Belediyesi “Eurodesk Temas Noktası” oldu. AB gençlik programları ve projeleri hakkında bilgi almak isteyenlerin Keçiören Belediyesi’ne ulaşması yeterli olacak.

Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı’na(Ulusal Ajans) yaptığı başvurusu onaylanan Keçiören Belediyesi, “Eurodesk Temas Noktası” akreditasyonunu aldı. Gençlerin Avrupa fırsatlarından yararlanmaları için birçok faaliyet yürüttüklerini belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Eurodesk Temas Noktası olarak gençlere ve gençlerle çalışan herkese Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında güncel ve sağlıklı bilgiler sunan etkin bir ağa dahil olduk. Avrupa Birliği´nin tüm program ülkelerinde uygulanmakta olan bu ağ ile gençlerimize yeni ufuklar açacağımıza eminiz” dedi. Başkan Ak, Ankara’da bu ağ içerisinde çoğunlukla STK’ların bulunduğunu ifade ederken, Keçiören Belediyesi’nin bir yerel yönetim olarak Eurodesk Temas Noktası olma yolunda ilk adımı attığına dikkat çekti.

GENÇLER İÇİN AB KÖPRÜSÜ
Keçiören Belediyesi Eurodesk Temas Noktası olarak AB Gençlik Programları ile ilgili bilgilerin yaygınlaştırılması ve gençlik projelerinin hazırlanması konusunda hizmet verecek. Ayrıca Avrupa Gönüllü Hizmeti hakkında bilgilendirme, gençlerde Avrupalılık bilincinin uyandırılması, yurtdışı ziyaretleri olanakları ile ilgili güncel bilgilendirme ve yönlendirme, gençlerin aktif olarak katılabilecekleri hibe programları hakkında bilgilendirme hizmeti sunacak. AB Gençlik Programları ile ilgili soruları yanıtlama, soru sahiplerine öneri ve yardım, burs ve staj hakkında tüm gerekli kaynak bilgilendirmelerini yapma, kaynak materyallerini basma ve dağıtma, proje eğitimleri, konferanslar, seminerler gibi etkinlikler düzenleme destek hizmetleri ile de gençlerin yanında olacak.

Bu hizmetlerden belediyenin gençlik merkezine kayıtlı gençlerin yanısıra, merkeze yeni katılmak isteyen gençler de yararlanacak. Avrupa fırsatları hakkında en temel ve doğru bilgiyi aktararak gençlere destek olacak Eurodesk Temas Noktası, hafta içi her gün 08.00 - 17.00 saatleri arasında Belediye binası Dış İlişkiler Müdürlüğü AB Proje Koordinasyon Merkezi’nde hizmet verecek.

 
 
 ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

39.5° / 25.2°
  • BIST 100

    10471,32%0,76
  • DOLAR

    32,75% 1,53
  • EURO

    35,02% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2458,98% 2,86
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,75