KEÇİÖREN BELEDİYESİ E-BELEDİYECİLİKTE FARK ATIYOR

Hizmet noktasında teknolojinin imkanlarından en iyi şekilde yararlanan Keçiören Belediyesi, başarılı e-belediyecilik uygulamaları ile diğer kurumlara da örnek oluyor. E-belediyecilik uygulamalarıyla vatandaşların belediyeye gelmeden işlemlerini rahatlıkla

Belediye Haberleri 26.08.2013 10:49:31 0
KEÇİÖREN BELEDİYESİ E-BELEDİYECİLİKTE FARK ATIYOR

Hizmet noktasında teknolojinin imkanlarından en iyi şekilde yararlanan Keçiören Belediyesi, başarılı e-belediyecilik uygulamaları ile diğer kurumlara da örnek oluyor. E-belediyecilik uygulamalarıyla vatandaşların belediyeye gelmeden işlemlerini rahatlıkla yapabilmelerine olanak sağlanıyor.

Uygulamalara altyapı sağlaması için Kent Bilgi Sistemi’nikuran Belediye, Keçiören’deki 51 mahallenin detaylı envanterini çıkararak tüm detaylarıyla bilgisayar ortamına aktardı. Bilgi güvenliğini de ön planda tutan Belediye, sistem için kendi yazılımını kullanmayı tercih etti. Keçiören Belediyesi’nin internet sitesi üzerinden ulaşılabilen e-Belediyecilik uygulamaları kapsamında “AK Masa, Sicil Arama, e-Ödeme, Doküman Yönetimi, e-Posta Bilgilendirme, SMS Bilgilendirme, Vergi Borç Kontrol, Nikah Rezervasyonu” gibi işlemler sadece bilgisayar tuşlarına basılarak yapılabiliyor.SMS Bilgilendirme ile vatandaşlar Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak`a mesajlarını iletebiliyorlar.Yine aynı şekilde Sicil Sorgulama, Etkinlik Bildirimi,Ak Masa Başvuru Sorgulama,Nikah İşlemleri ve Ücretleri Sorgulama, Vergi Borcu Sorgulama, Nöbetçi Eczane Bilgisi işlemleri yapılabiliyor. Nöbetçi Eczane Bilgisi için Eczane yazılıp 5223`e mesaj gönderip cevap ücretsiz olarak cep telefonuna geliyor.Tüm SMS Bilgilendirme işlemlerinde cevap mesajları bütün operatörlere ücretsiz olarak gönderiliyor.Bunun yanısıra Keçiören ilçesinde evlenenler ve vefat edenler, arsaların metrekare fiyatları, ilçedeki inşaat maliyetleri, binaların aşınma oranları, Çevre Temizlik Bedelleri hakkında araştırma yapma imkanı da tanınıyor. Vatandaşlar bilgisayar ortamından AK Masa’ya ulaşarak belediyenin çalışmaları ile ilgili istek, şikayet ve öneri gibi başvurularda bulunabiliyor. “Doküman Yönetimi” sayesinde Belediyedeki işlemleri ile ilgili evrak takibini bilgisayar ortamından gerçekleştirebiliyor. E-Posta ve SMS bilgilendirme servisleri aracılığıyla ise isteyen vatandaşlara “borç bilgileri, cenaze, kültürel etkinlikler, açılışlar, mahallede yapılacak kazı ve asfalt çalışmaları, en yakın KEÇMEK biriminin faaliyetleri” gibi bilgiler gönderilebiliyor. Nikah için belediyeden tarih almak isteyen Keçiörenlilere, internet üzerinden rezervasyon yapma imkanı sağlanıyor.

BAŞKAN AK’A E-BELEDİYECİLİK ÖDÜLLERİ

Belediyecilik hizmetlerini teknolojiyle bütünleştiren Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, başarılı e-belediyecilik uygulamaları ile bugüne kadar birçok ödüle layık görüldü. “E-Devlet Kapısı’ndan En Çok Hizmet Sunan Belediye” olma başarısını gösteren Başkan Ak, Keçiören E-Devlet Ödülü’nü İçişleri Bakanı Muammer Güler’in elinden aldı. Başkan Ak’a ayrıca belediye hizmetlerini E-Devlet Kapısı’ndan sunarak Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşmesine yaptığı katkıdan dolayı teşekkür plaketi de verildi. Başkan Ak, RADEV’in(Radyo Evi Derneği) bu yıl 5’incisini düzenlediği “Türkiye’de Negatifi Pozitife Çevirenler Artı Ödülleri” töreninde de, vatandaşların belediyeye gitmeden hızlı bir biçimde hizmet almasını sağlayan ve hayatı kolaylaştıran e-belediyecilik uygulamaları ile “Yılın Pozitif Bilişim Adamı” ödülünü kazandı.

E-belediyecilik uygulamaları konusundaki başarısı yurtdışından da takip edilen Keçiören Belediyesi, incelemelerde bulunmak üzere Moldova ve Kosova’dan gelen heyetlere de çalışmaları hakkında bilgi verdi.



ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00