KARDEŞLİĞE ÇAĞRI KONFEDERASYONU DİYARBAKIR İL BAŞKANLIĞI 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN MEVLİT OKUTTU

Diyarbakır`ın Sur ilçesinde i ?Demokrasi ve Milli Birlik Günü? etkinlikleri kapsamında, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanlar için Milli Birlik Ve Kardeşliğe Çağrı Konfederasyonu Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından mevlit okutuldu.

Gündem 15.07.2017 10:40:43 0
  KARDEŞLİĞE ÇAĞRI KONFEDERASYONU DİYARBAKIR İL BAŞKANLIĞI 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN MEVLİT OKUTTU

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde i  ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri kapsamında, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanlar için  Milli Birlik Ve Kardeşliğe Çağrı Konfederasyonu Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından  mevlit okutuldu.

 

Milli Birlik Ve Kardeşliğe Çağrı Konfederasyonu Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından Organize edilen  ve Diyarbakır Sur ilçesi Mellikahmet caddesi Rağıbiye camisinde cuma namazını mütakibin mevlid ve yemek organizasyonu düzenlendi.

 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, mevlit ve duaların okunmasının ardından bir konuşma yapan  Milli Birlik Ve Kardeşliğe Çağrı Konfederasyonu Diyarbakır İl Başkanı Fatma Coşar, 15 Temmuz’un önemine dikkat çekerek, bu tarihi hadisenin asla unutturulmaması gerektiğine dikkat çekti. Başkan Coşar , o gece  yaşananların asla unutulmaması gerektiğini  belirterek, , “Ezanları susturan darbelerden, darbeleri susturan sala seslerini bize lütfettiği için Allah’a hamd ediyorum. Bu millet öyle bir tarih yazmıştır ki, bedenlerine tankın, silahların önüne siper etmiştir. Bizler o geceyi unutturmamak adına  bu hafta 15 Temmuz’u anlatacağız ve dualar edeceğiz” dedi.

 

15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitleri rahmetle, saygıyla, şükranla andıklarını belirten  Başkan Coşar  ,“Herkes şunu iyi bilmeli ki, bu millet inancıyla ve imanıyla kararlığıyla, içte ve dışta tüm hainlere karşı aşılmaz bir kale ve sıradağlar gibi duran bir settir. 15 Temmuz’da da bu görüldü. Bugün biz milletçe hep birlikte bu inanç ve imanla geleceğe doğru kararlı yürümeye devam edeceğiz. 15 Temmuz’u hiç unutmayacağız, unutturmayacağız. Her 15 Temmuz’u anarken onlara milletçe bir kez daha dualarımızı şükranlarımızı sunacağız.” dedi.

 


Diyarbakır ili STK'ları ve vatandaşların  yoğun  katılım gösterdiği mevlit sonrası cami çıkışında vatandaşlara  yemek ikramında bulunuldu. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-DİYARBAKIR

 


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24