KARAOĞLU`NDAN MÜBAREK 3 AYLAR MESAJI

AK Parti Polatlı İlçe Başkanı Gazi Karaoğlu, Mübarek Üç Ayların başlangıcı ile ilgili mesaj yayımladı.

23.04.2015 15:47:29 0
KARAOĞLU`NDAN MÜBAREK 3 AYLAR MESAJI


AK Parti Polatlı İlçe Başkanı Gazi Karaoğlu, Mübarek Üç Ayların başlangıcı ile ilgili mesaj yayımladı.


AK Parti Polatlı İlçe Başkanı Av. Gazi Karaoğlu, çok rağbet edilen, bol rahmet ve bereket, çok lütuf ve ihsan anlamları taşıdığını belirterek, “Bu sebeple Regaib Kandili Allah'ın rahmet ve mağfiretinin kendisine samimiyetle dua ve niyaz eden müminleri kuşattığı bir gecedir” dedi. 


Karaoğlu, 3 ayların başlangıcı ve Regaib Kandili nedeniyle yaptığı açıklamada 3 ayların inananların kendilerini toparlamak, sorgulamak, davranışlarına çeki düzen vermek için bulunmaz fırsatlar barındırdığını söyledi. Karaoğlu, “İdrak edeceğimiz üç aylar ve mübarek geceler, öncelikle Rabbimize, ailemize, toplumumuza karşı görev ve sorumluluklarımızı hatırlatmalı, hatalarımızdan ve günahlarımızdan tövbe etmemize vesile olmalıdır. Ayrıca böyle zaman dilimlerinde büyüklerin gönülleri alınmalı, eş ve dostlarımızın hatırları sorulmalı, garipler ve yetimler gözetilmeli, yardıma muhtaç kişilere yardım edilmelidir. Aramızda kırgınlıklar, dargınlıklar, şahsi çıkar hesapları bir tarafa bırakılmalı, hoşgörü kardeşlik ve birlik beraberlik içerisinde olunmalıdır” diye konuştu.

Karaoğlu, şunları söyledi: “Regâib, çok değerli hediye, bağış, içten gelerek ve yoğun bir şekilde arzu edilen şey anlamlarına gelen Arapça bir sözcüktür. Cenab-ı Hakk’ın, ilahi ihsan ve manevî hediyelerinin diğer zamanlardan daha çok tecelli etmesi ve samimi kalple Allah’a yönelenlerin affedilme ümitleri dolayısıyla, Müslümanlar tarafından heyecanla beklendiği ve gönülden arzulandığı için Recep ayının ilk Cuma gecesine ‘Regâib Kandili’ denmiştir. İnsanoğlu, yaşadığı günlerde farklılıklar olmazsa, belli alışkanlıklarıyla hayatını sürdürür. Fakat alışkanlıklarının dışında ve farklı durumlarla karşılaşırsa kendine bir çeki düzen verir. İşte idrak edeceğimiz üç aylar ve bu aylar içerisinde bulunan mübarek geceler, müminin hayatındaki mutad gün ve geceler arasında fazlasıyla sevap kazanacağı kıymetli zaman dilimidir. İnsan bu dünyada nasıl yaşamışsa, kıyamet gününde, Allah’ın huzuruna, dünyada işledikleriyle birlikte varacaktır. Götürdükleri iyi ise, sevinip mutlu olacak; kötü ise, pişmanlık duyarak mahcup olacaktır. Ancak bu mahcubiyetin orada faydası da olmayacaktır. Önümüzdeki üç ay içerisinde, gündelik hayatın tek düzeliğinden ve sıradanlığından bizleri alıp, kendi hususî atmosferine götüren bu güzel ve özel günleri ardı ardına yaşayacağız. Güzel yurdumuzun insanları, kandil, Ramazan ve bayram gibi bu hususi zamanları sosyal barışın ve huzurun bir vesilesi sayarak karşılıklı sevgi ve hoşgörüyle karşılayıp uğurlayacak kendi inanç ve değerlerini yaşama ve yaşatmayı, bizzat yaşayarak öğreneceklerdir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Polatlılıların Üç Aylarını ve Regâib Kandilini tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam aleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:RÜZGAR KABASAKAL


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00