KARAGÖL`E OTOBAN KONFORUNDA YOL

İç Anadolu?nun en güzel yerlerinden biri olan doğa harikası Karagöl`e ulaşımı sağlayan 28 kilometrelik yol, sıcak asfalt serilerek otoban konforunda yapıldı.

13.11.2015 16:46:27 0
KARAGÖL`E OTOBAN KONFORUNDA YOL
 
İç Anadolu’nun en güzel yerlerinden biri olan doğa harikası Karagöl'e ulaşımı sağlayan 28 kilometrelik yol, sıcak asfalt serilerek otoban konforunda yapıldı. 
Ayda yerli ve yabancı 5 bine yakın turistin Karagöl’e ulaşımını sağlayan yol Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından genişletilerek 10 metre genişliğinde ve sıcak asfaltla otoban konforunda yeniden yapıldı. Karagöl ile birlikte ilçenin en önemli mesire alanları ve doğa sporlarının yapıldığı yaylalar, göletler ve Ay Kayası gibi birçok ormanlık alanları içerisinde barındıran mahallelere de ulaşımı sağlayan yol, özellikle hafta sonu şehrin gürültüsünden kaçmak isteyen Başkentlileri sevindiriyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, 28 kilometrelik yolun Karagöl başta olmak üzere Aşağı Çavundur, Ovacık, Durhasan, Karaman, Saraycık, Kuruçay, Kışlacık, Yaylak, Yeşilkent, Yıldırımevci ve Yıldırımelören Aydoğan ve Nusratlar gibi birçok mahallenin ulaşımını sağladığı belirtildi.
Mevcut yolun 4 metre genişletilerek Avrupa standartlarında yapıldığı ve yolun Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan'ın talebi üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in talimatlarıyla başladığı kaydedilerek, şu ifadeler kullanıldı:
‘’Burada daha önce 6 metre olan yol genişliği ortalama olarak 10 metreye, bazı yerlerde ise 12 metreye çıkartıldı. Eski yol kaldırılarak alt yapısı yeniden yapıldı ve 12 santimetre yüksekliğinde 2 kat sıcak asfalt atıldı. Yolda yaklaşık 96 bin 500 ton mekanik malzeme, 48 bin bütümlü temel ve 45 bin 400 bimder ve 28 kilometre sıcak asfalt kullanıldı. Avrupa standartlarına uygun yapılan bu yol tüm halkımıza hayırlı uğurlu olsun."
Karagöl yolunun yapılmasının hem bölge halkına hem de başkentlilere büyük kolaylıklar sağlayacağını söyleyen Çubuk Belediyesi Fen İşleri’nden sorumlu Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karakuş ise, bölge halkını dar ve bozuk yoldan kurtardığı için Gökçek ve ekibine teşekkür etti.
Karakuş, ”Doğa harikası bu tabiat parkının yolunun yapılması ve hizmete açılması ilçemizin ve Ankara’nın turizminin çeşitlendirilmesi için çok önemli. Bundan sonra yerli ve yabancı konuklarımız bu doğal güzelliğe çok daha kolay ve konforlu ulaşacaklar. Önceden Karagöl sadece akıllarda yer alırdı, artık bu tabiat parkı ulaşımın kolay olması nedeniyle hem akıllarda hem de gönüllerde hem de fotoğraflarda yerini alacak. Bu hizmetleri yapan başta Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çubuk Belediye Başkanımız Tuncay Acehan, eski milletvekilimiz Ayhan Yılmaz olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA
 

27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04