KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ İMET TUNÇ`TAN GÜNDEM YARATAN ELEŞTİRİLER

Karabağlar Belediye Meclisi?ne AK Parti?li İmet Tunç?un Başkan Selvitopu?ya eleştirileri damga vurdu

2.02.2018 07:55:58 0
KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ  İMET TUNÇ`TAN GÜNDEM YARATAN ELEŞTİRİLER

 

Karabağlar Belediye Meclisi’ne AK Parti’li İmet Tunç’un Başkan Selvitopu’ya eleştirileri damga vurdu

 

“Yapılamayan işlere mazeret üretmeyin”

 

Karabağlar Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Meclis Üyesi İmet Tunç’un başkan Selvitopu’ya yönelttiği eleştiriler damga vurdu.

 

Karabağlar Belediye Meclisi Şubat toplantısında AK Parti Grubu’nun Afrin operasyonu sürerken TSK’ye moral olması amacıyla bir huzur hakkının Mehmetçik Vakfı’na bağışlanması ile ilgili sunduğu önerge gündeme geldi. CHP Grubunun da önergeyi desteklemesi üzerine oy birliği ile bir oturum hakkının Mehmetçik Vakfı’na aktarılması kabul edildi.

 

Toplantıda dikkat çeken bir başka konu ise, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Adalet Yürüyüşü” esnasında yayımladığı video ile gündeme gelen, AK Parti’den istifa ederek bir süre bağımsız olarak meclise katılan Emrullah Kavuz’un yeniden AK Parti sıralarında yerini alması oldu. Mecliste Kavuz’un sunduğu bilgilendirme dilekçesi de okundu.

 

BELEDİYEYE DANIŞILMIYOR

 

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar’da bazı alanların yerel yönetimlere sorulmadan farklı hizmetler için tahsis edildiğini dile getirerek, “Uzundere’deki 82 hektarlık alanın içinde konut olmasını doğru bulmuyoruz. Karabağlar’daki konut stoku ihtiyacı karşılayacak niteliktedir. Böyle bir adım, Karabağlar’ın ileri götürmez. Bize nezaketen de olsa bu alanla ilgili görüşümüz sorulabilirdi” dedi.

 

Selvitopu, Poligon’daki askeri bölgenin de kentin hizmetine sunulması gerektiğini ifade ederek, “Bu alan boşaltıldıktan sonra yeşil alan olarak kentin hizmetine sunulmalı. Ayrıca Bozyaka Hastanesi ve Kaymakamlık önündeki boş alanında altı otopark, üstü park olarak kente kazandırılması temennimizdir. Bu konuda AK Parti grubuna da çok iş düşüyor” diye konuştu.

 

AK Parti Grup Başkanvekili Bünyamin Demir ise, Bozyaka Hastanesi önündeki alanın resmi kurumlar tarafından değerlendirileceği bilgisini vererek, “Bu alanın Bozyaka Hastanesi tarafından değerlendirilmesi gündeme gelebilir” ifadesini kullandı.

 

 Meclisteki en sert tartışma ise Başkan Selvitopu ve AK Parti’li İmet Tunç arasında yaşandı. KARBEL’in sermaye arttırılması gündeme geldiğinde söz alan Tunç, gündem maddesindeki muğlaklığı belirterek, “Sermayenin artırılması mı yoksa azaltılası mı olduğu anlaşılmıyor. Öncelikle şu anda KARBEL’in sermayesi ne kadar? O da belirtilmiyor” dedi. Selvitopu, Tunç’un sorusuna cevap vermedi.

 

BAHANE ÜRETMEYİN

 

Dilek ve temennilerde de söz alan Tunç, Başkan Selivitopu’ya  yapılamayan işler için mazeret üretmemeleri gerektiği sözleriyle seslenerek, “Belediyenin ilgilenmesi gereken işleri olmalı. Karabağlar’ın bir sürü problemi var. Sorunlar yumağı var. Bu problemleri aşmak üzere girişimde bulunulması lazım. Şu anda hükümet olan parti sizin partiniz olmadığı için aklınıza direk hükümeti eleştirmek mi geliyor aklınıza?  Yapılamayan işlere mazeret  üretmeyin.

 

Şu anda sizin partinizden olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Üçyol-Tınaztepe Metro hattı var. Biz defalarca kendi partiliniz olan Büyükşehir Belediye başkanından metro hattının Karabağlar’ı ortalayan bir şekilde geçmesi için girişimde bulunmanızı rica etmiştik. Siz de girişimde bulunacağınızı söylemiştiniz. Geçen ay ulaşım master planını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu planı ile ilgili herhangi bir girişiminiz olmamıştır. Bunu görüyoruz” sözlerine yer verdi.  

 

TEŞKİLAT OLARAK ÇABALIYORUZ

 

Tunç, ayrıca AK Parti grubunun ve ilçe teşkilatının Karabağlar’a hakim olduğunu kaydederek, “Kentsel dönüşümü İlçe başkanımız Kazım Erten’in çalışmaları ile önemli bir çözüme ulaştırdık. Uzundere’deki arazinin üniversiteye tahsis edilmesinde ilçe başkanımız öncülük etmiştir. Poligon’daki arazinin en faydalı şekilde kullanılması için AK Parti grubu olarak ve AK Parti ilçe teşkilatı olarak çabalıyoruz” dedi.

 

Belediye Başkanı Selvitopu da, bu yıl içerisinde önlerine koydukları bütün projeleri tamamlayacaklarını ifade  ederek, “Sizin söylediklerinizi biz defalarca söyledik. Bu nedenle gündeme getirmedik. Ulaşım ile ilgili olarak da, Eskizimir Caddesi’nde kamulaştırma başladı. Dört bina kaldı. Ardından metro ile ilgili adımlar hızlanacak” açıklamasını yaptı

 

 
 
ARTUKLU  HABER AJANSI-İZMİR

25.9° / 14.7°
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,54% 0,13
  • EURO

    34,87% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2434,65% 0,09
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36