KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN HAN, DOĞUM GÜNÜNDE ANILDI

Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı tarafından, Kanuni Sultan Süleyman Han?ın doğumunun 524?üncü yıldönümü dolaysıyla düzenlenen anma programı, Kanuni Parkı?nda gerçekleştirildi.

Belediye Haberleri 18.05.2019 12:41:48 0
KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN HAN, DOĞUM GÜNÜNDE ANILDI

Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı tarafından, Kanuni Sultan Süleyman Han’ın doğumunun 524’üncü yıldönümü dolaysıyla düzenlenen anma programı, Kanuni Parkı’nda gerçekleştirildi.  

 

Anma programına katılanlara hitap eden Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Kanuni Sultan Süleyman’ın ilim ve irfanını Trabzon’dan aldığına dikkat çekti. Ustaoğlu, “Büyük devlet, büyük millet; tarihine, geçmişine, ecdadına, kültürüne sahip çıkmakla olunur. İşte bugün burada Osmanlı İmparatorluğu’nun o ihtişamlı padişahını, doğduğu bu topraklarda, vakfımız öncülüğünde anıyoruz. Sultan Süleyman bu topraklarda doğmuş, ilmini ve irfanını bu topraklarda almış, Osmanlı Devletini en büyük sınırlarına ulaştırmış, çok büyük bir padişahtır” ifadelerini kullandı.     Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman da Sultan Süleyman Han’ı anma programlarının stadyumlarda yapılması gerektiğine vurgu yaptı.  

 

  Sultan Süleyman’ın Trabzonlu olduğunu anımsatan Ataman, “Gönül ister ki, Trabzonlu olan bir hükümdara, layık olduğu şekilde sahip çıkalım. Vakfımızın yaptığı bu organizasyonu çok önemsiyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ama Kanuni’nin doğum gününü stadyumlarda kutlamamız gerekir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.  

 

  Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ataman sözlerine şu şekilde devam etti:   “Çünkü o bir Trabzonluydu, sanatçıydı, devlet adamıydı, şairdi, komutandı. Bizim için en önemli tarafı ise Trabzonlu olmasıydı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak; Fatih’in fethettiği, Yavuz’un yönettiği, Kanuni’nin doğduğu bu şehri, onlara layık bir şekilde idare etmek görevi bizlere düşüyor. Ancak onları anarken de haksızlık yaptığımızı düşünüyorum. Ümit ediyorum daha sonraki anmaları Sultan Süleyman’ın muhteşem sıfatına uygun olarak gerçekleştirmek için biz de üzerimize düşen görevi yerine getiririz.”

 

    Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı Başkan Vekili Adnan Baki ise, çalışmaları hakkında bilgilendirdiği katılımcılara, anma programına yönelik ilgi ve alakalarından ötürü teşekkür etti.     Kanuni Haftası kapsamında gerçekleştirilen anma etkinliklerinde gösteri yapan Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımı katılımcıların beğenisini toplarken, protokol üyeleri konuşmaların ardından el sanatları müzesini gezerek incelemelerde bulundu. Cuma Namazı öncesinde ise Fatih Camisi’nde Kanuni Sultan Süleyman ve tüm Türk büyükleri için Mevlid-i Şerif okutuldu.    


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00