``KAN VERMEK KALP KRİZİNİ ÖNLÜYOR``

Mersin Kızılay Şube Başkanı ve Yardım İyilik Vakfı Huzurevi Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erdem, kan bağışı ve kan vermenin sağlığa faydaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

17.05.2016 21:38:51 0
``KAN VERMEK KALP KRİZİNİ ÖNLÜYOR``

Mersin Kızılay Şube Başkanı ve Yardım İyilik Vakfı Huzurevi Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erdem, kan bağışı ve kan vermenin sağlığa faydaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Erdem, "Kan bağışı konusunda farkındalığımızı artırmalıyız. Kan vermek, yüksek tansiyonu engeller, kolesterolü düşürür, hatta kalp krizini engeller." dedi.

KAN VER UZUN YAŞA

Kan vermenin faydalarını anlatan Necmi Erdem, şöyle konuştu: “Kan bağışı insani bir yardım olmasının yanı sıra kendi sağlığınız için de çok faydalıdır. Kemik iliğinin yağlanmasını önleyip, kan yapımı canlı tutulur. Verilen kanın yerine, anında vücuttan genç hücreler dolaşımına katıldığı için, bağışçı daha dinç ve canlı olur. Kandaki yüksek yağ oranı düşer. Kan bağışlayan kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olur. Kan bağışçısı her kan verdiğinde: AIDS, Hepatit B, Hepatit C, Sifiliz taramasından da geçmiş olursunuz. Kolesterolü düşürür. Aynı zamanda Kan grubu taramasından ücretsiz olarak yararlanırsınız. Kan bağışı kalp krizi ihtimalini de yüzde 90 azaltır.”

KAN BAĞIŞI ONURLU BİR DAVRANIŞTIR

Kan bağışının onurlu bir davranış olduğunun altını çizen Erdem, “Trafik kazasında yaralanan bir kimsenin, kan uyuşmazlığı olan bir bebeğin, kan bulunmazsa ölecek bir hastanın sizin verdiğiniz kanla kurtulmasının, size verdiği manevi duygu ölçüsüzdür. Bağışınız çok insancıl ve onurlu bir davranıştır. Türk Kızılayı'na kan bağışı yaparak umut olun, hayat kurtarın.” diye konuştu.

 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN

20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07