KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERİ KARAKUŞ;``NE YAPIYORSAK MARDİN İÇİN YAPIYORUZ``

Mardin Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uzman Dr.Fuat Karakuş Artuklu Haber`e Çok özel açıklamalarda bulundu.Genel Sekreter Karakuş :``Ne yapıyorsak Mardin için yapıyoruz.``Dedi.

1.09.2016 15:02:20 0
KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERİ KARAKUŞ;``NE YAPIYORSAK MARDİN İÇİN YAPIYORUZ``

Mardin Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uzman Dr.Fuat  Karakuş Artuklu Haber'e Çok özel açıklamalarda bulundu.Genel Sekreter Karakuş :''Ne yapıyorsak Mardin için yapıyoruz.''Dedi.  

 

Miadını dolduran Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin tüm birimleri ile Yeni Devlet Hastanesinin atıl durumda  bulunan ünitelerine taşınarak,vatandaşlara daha kaliteli hizmet verilmesi yönünde önemli adımlar atılmakta olduğunu belirterek,Yeni Devlet Hastenesinin sağlık Kompleksi olarak Mardinlilere hizmet vererek önemli işlevler yükleneceğini  ifade etti

 

Taşınma işleminin gerçekleşmesinden sonraki ilk mesai gününde Bazı vatandaşların yoğun kalabalık olması ve sırada uzun süre beklendiği yönündeki  şikayetlerine de açıklık getiren Genel sektreter Karakuş  4709 Hastaya hizmet verildiğini,Kadın Doğum ve Çocuk hastanesinin buraya taşınması nedeniyle Hasta sayısının önemli oranda arttığını belirterek ancak buna mukabil  Provizyon veren Personel sayısının 7 kişiden,20 Kişiye çıkarıldığını, bu sancının geçici olduğunu en kısa sürede her şeyin rayına oturacağını ve Mardinlilerin   sağlık hizmetlerinden en iyi ve kaliteli biçimde yararlanacaklarını açıkladı.

 

Artuklu Haber Mardin Temsilcisi Memet Gökbalık'a açıklamalarda bulunan Mardin Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uzman Dr.Fuat  Karakuş Mardinlileri Rahatlatacak açıklamalar  yaparak,Sağlıkla ilgili yeni  Müjdeler verdi.

 

Genel Sekreter Karakuş Artuklu Haber'e şunları söyledi:''Mardin Kadın Doğum ve Çocuk hastanesi ömrünü tamamalamış,Miadını doldurmuş sağlık vizyonumuza uymayan,Kalite ve Standartları taşımayan bir birimdi.Bu birimin güzel bir yere dönüştürülmesi,daha iyi hizmet verebilecek bir yere taşınması  en büyük mutluluğumuz oldu.Biz bu bakımdan mutluyuz.Şu andaki hastalarımızn koğuş sisteminden,2' ve 3'lü yatakların olduğu sistemlere geçmesi,,Tuvaleti,Banyosu olan oadalara geçmesi elbette ki çok sevindirici,Eski hastanede 1 tuvalet vardı ve hastalar burada tuvalet kuyruğunda bekliyorlardı.Bu bizim kabul edebileceğimiz şeyler değildir.Yoğun bakımalanımız çok dardı. ve biz bu zor şartlarda Sağlık Personellerin fedakarca çalışmaları sayesinde hizmet verebiliyorduk.

 

Böyle bir imkanımız varken Mardin Devlet hastanesinde 3 tane servisimiz  kapalıydı.Personel yetersizliği nedeniyle çalıştıramıyorduk.ayrıca bodrum katında  atıl durumda bulunan 4 servisi hizmete açarak, 100 yataklık yer kazanmış olduk.Kadın Doğum ve Çocuk hastanesinin de potansiyeli bu kadardı.Hastanenin Tüm birimleri ile Devlet Hastanesine taşınmasından sonra Hasta sayımız 4709'a ulaştı.

 

Geçen haftaya göre kıyasladığımız zaman ortalama 1100 artış var.. Kadın Doğum ve Çocuk hastanesini buraya gelmesinden sonra  1100 hasta sayısı artmış oldu.Burada sağlık ile ilgili bir potansiyel var.Tedavi edilmesi gereken ciddi bir hasta var.Burda çocuk ile ilgili Doğurganlık oranının yüksek olmasından kaynaklı Çocuk Popilasyonımuz diğer branşlara göre daha yüksek.Biz inşallah bu bir başlangıç olacak.Çok güzel bir çocuk yoğun bakım belki 75-100 yataklık bir Çocuk yoğun bakım,belki 50 yataklık Yeni Doğan yoğun bakımı,açarak burayı güzel bir Kampüs   haline getirmeyi hedefliyoruz.

 

Şu an yaşanan yığılmalarla ilgili olarak ta şunu söyleyebilirim.Yığılmalar olabiliyordur.Poliklinik sayımız çok yüksek Ha bizim tüm Doktorlarımıza Poliklinik açtık.Tüm Doktorların Poliklinikleri var.Talep çok fazla...

İnsanlar zannediyor ki  yer sıkıntısından dolayı bı yığılmalar oluyor.Ama değil Talep çok fazla 4709 hastanın gelmesi az rakam değil.Biz buna rağmen hizmetin aksamaması için yoğun çaba harcıyoruz.Yeni yeni uygulamalar başlatıyoruz.Provizyonla ilgili eleman sayımızı artırdık.Sabah erkenden gelen insanlar mağdur etmemek için düzenlemeler yaptık.Eskiden 7 Provizyon veren personel varken biz bu sayıyı 20 kişiye çıkarttık.

Biz Onların ihtiyaçlarına göre yenilikler yapacağız.Şunu herkes bilsin ki Biz ne yapıyorsak Mardin için yapıyoruz.Mardin'in sağlığı için yapıyoruz.Mardin Halkına hizmet için yapıyoruz.''Dedi.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

HABER ;MEMET GÖKBALIK


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10173,40%1,17
  • DOLAR

    32,27% 0,07
  • EURO

    34,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2448,04% 0,09
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00