KALP KAPAKÇIĞI DEĞİŞTİRİLMEDEN ONARILDI`

Uzun süredir kalp rahatsızlığı yaşayan Rıza İlkay Başaran, Lokman Hekim Sincan Hastanesi'nde başarılı bir operasyonla yeniden eski sağlığına kavuştu

Sağlık 21.10.2014 17:47:18 0
KALP KAPAKÇIĞI DEĞİŞTİRİLMEDEN ONARILDI`

Uzun süredir kalp rahatsızlığı yaşayan Rıza İlkay Başaran, Lokman Hekim Sincan Hastanesi’nde başarılı bir operasyonla yeniden eski sağlığına kavuştu. Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Erkan Kuralay, en yaygın uygulama olan hastanın kalp kapakçığını ‘değiştirmek’ yerine, en zor ancak en sağlıklı yöntem olan kalp kapakçığını ‘tamir’ etti.
Sağlık durumu çok iyi olan hasta, Lokman Hekim Sincan Hastanesi’nden taburcu olarak evine döndü.
Mitral kapak ameliyatı için Türkiye genelinde araştırmalar yaptıktan sonra Lokman Hekim Sincan Hastanesi’ni tercih ettiğini söyleyen Rıza İlkay Başaran, ‘’Başvurduğum sağlık kuruluşları kalp kapakçığının değiştirilmesini önerdi. Birçok kişi Türkiye`nin tanınan Kalp Damar Cerrahlarından Prof. Dr. Erkan Kuralay’a muayene olmamı istedi. İzmir’den Ankara’ya geldim ve iyi ki de gelmişim’’ dedi.

SINIRLI SAYIDAKİ MERKEZLERDE YAPILABİLİYOR
Lokman Hekim Sincan Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Erkan Kuralay ise operasyona ilişkin şunları söyledi:
‘’Mitral kapak hastalarının temel tedavi yöntemi olarak, maalesef ki ülkemizde kapağın çıkarılıp yerine bir tane kapak protezi koymak sanılmaktadır. Aslında bu tip mitral kapak hastalıklarında hastanın kendi dokusu korunarak kapağın tamir edilmesi hastanın uzun süreli sağ kalımını yani yaşam süresinin uzamasını sağlamaktadır.
Mitral kapak tamiri işlemleriyle hasta bayan ise gebe kalabilmekte, kan cıvıtıcı ilaçlara ihtiyaç olmamaktadır. Sol kalp fonksiyonları daha iyi korunmakta ve enfeksiyonlardan sakınmak daha kolay hale gelmektedir. Sınırlı merkezde yapılabilen mitral kapak tamirleri ile biz, hastanın daha uzun süre daha kaliteli bir yaşam sürmesini sağlayabiliriz. Hastanemizde mitral kapak tamirleri uluslararası standarda uygun şekilde yapılmakta ve birçok hastaya faydalı olabilmekteyiz.’’

MİTRAL KAPAK NEDİR?
Mitral kapak kalp içinde yer alan 4 kapaktan biridir ve akciğerlerden kalbe temiz kanın girişini kontrol eder. Kalp romatizması, dejeneratif kapak hastalığı ve kapak enfeksiyonları gibi birçok patoloji mitral kapağın fonksiyonlarının bozulmasına yol açabilir. Kapak hareketleri kısıtlanırsa mitral darlık (veya mitral stenoz), kapak genişler ve tam olarak kapanmazsa da mitral yetmezlik veya mitral kaçak ortaya çıkar.



ARTUKLU   HABER  AJANSI-ANKARA


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,20% 0,00
  • EURO

    35,07% 0,22
  • GRAM ALTIN

    2535,25% 1,40
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00