KALP HASTASI ÇİFT AYNI GÜN AMEELİYATSIZ YÖNTEMLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Kalp hastası yarım asırlık çift, aynı gün aynı doktorun yaptığı müdahale ile sağlığına kavuştu. Ameliyatsız yöntemle kalp kapağı ve aort kapağı tamir edilen çift, çifte mutluluk yaşadı.

Sağlık 28.08.2022 18:12:00 0
KALP HASTASI ÇİFT  AYNI GÜN AMEELİYATSIZ YÖNTEMLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Kalp hastası yarım asırlık çift, aynı gün aynı doktorun yaptığı müdahale ile sağlığına kavuştu. Ameliyatsız yöntemle kalp kapağı ve aort kapağı tamir edilen çift, çifte mutluluk yaşadı. Cerrahinin riskli olduğu ileri yaş hastalara da uygulanabilen ameliyatsız yöntemler kalp kapak hastaları için umut oluyor.

Antalya’da yaşayan 72 yaşındaki Mehmet Erdoğan ve 66 yaşındaki eşi Kezban Erdoğan, Girişimsel Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi İsmail Ateş’in uyguladığı teknikle sağlığına kavuştu. 20 yıldır kalp kapak hastası olan Mehmet Erdoğan, “Yeniden nefes almak, yeniden doğmak gibi. Ameliyattan hemen sonra nefes alıp verişim rahatladı” derken, Aort kapağı tamir edilen eşi Kezban hanım, ”Böyle beraberlik herkese nasip olmaz, ameliyatımız da beraber oldu. Ağrılarım hafifledi. Allah doktorumuzdan razı olsun” yorumunu yaptı.

Geçtiğimiz ay İstanbul’da gerçekleşen çifte işlemle ilgili bilgi veren Dr. İsmail Ateş, ”Mehmet bey 20 yıldır kalp hastası, 16 yıldır da benim takibimde. Eşi Kezban hanımın da Aort kapağında sorun vardı. Çiftimizi aynı gün işleme aldık. Mehmet beyin kalp kapağını ameliyatsız Mitraclip yöntemi ile tamir ettik. Kezban hanımın ise Aort kapağını kasıktan girerek ameliyatsız olarak değiştirdik. Ameliyatın ertesi günü çiftimizi sorunsuz olarak taburcu ettik. Ameliyattan 1 ay sonra yaptığımız kontrol muayenesinde de çiftimizin durumu gayet iyiydi“ dedi.

“İyi bir bakımla konforlu bir yaşam sürebiliyorlar”

Kalp yetmezliği bulunan hastalarda yaşam şeklinin önemine değinen Dr. Ateş, ”Normal şartlarda kalp yetmezliği bulunan hastaların 5 yıllık yaşamalarında yüzde 50 oranında hasta bu süreyi geçebiliyor. Diğer yüzde 50’lik kısımda ise yaşam şeklinin ve iyi bir tedavinin büyük önem taşıdığını görüyoruz. Mehmet bey buna iyi bir örnek. İyi bir bakım ve iyi bir tedavi ile 16 yıllık süreyi sorunsuz geçirdi. Dolayısı ile iyi bakıldığı zaman hastalar tıbbın da belirlediği süreleri geçip ekstra zaman geçirebiliyorlar. Bu çiftimiz tedaviye eksiksiz uyduğu için sorunsuz olarak süreci atlattı. Çiftimize nice yıllar diliyoruz. Rahat bir yaşam onları bekliyor. “ şeklinde konuştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-SAĞLIK SERVİSİ


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19