Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Yeniçeri Mardin’de İncelemelerde Bulundu

Mardin'e gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri Dicle Kalkınma Ajansını ziyaret ederek çeşitli saha ziyaretleri gerçekleştirdi.

Mardin 29.06.2021 08:36:00 0
Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Yeniçeri Mardin’de İncelemelerde Bulundu

Mardin'e gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü  Barış Yeniçeri Dicle Kalkınma  Ajansını  ziyaret ederek çeşitli saha ziyaretleri gerçekleştirdi.

 

Ajansın  Mardin’de hayata geçirmiş olduğu projeleri yerinde görmek amacıyla Dicle Kalkınma  Ajansını ziyaret eden Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barıi Yeniçeri,Ajans Genel Sekreteri  Dr. Ahmet Alanlı karşıladı. İlk olarak Ajans personelinin çalışma ofislerini gezen Genel Müdür Yeniçeri,kendileriyle tanışarak ayaküstü sohbet etti. Ardından Ajans uzmanlarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Daha sonra Ajans Genel Sekreteri Alanlı ve Birim Başkanlarıyla toplantı yaparak kendilerinden Ajansın desteklemiş olduğu projeler hakkında bilgi aldı.

 

Genel Müdürü Yeniçeri, Mardin’de Dicle Kalkınma Ajansı tarafından desteklenerek uygulanmış olan bazı projelerde incelemelerde bulundu. Başta Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Cazibe Merkezleri’ni Destekleme Programı kapsamında desteklenen Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin “Mardin Tarihi Çarşıların Canlandırılması” projesinin eski sokaklarını gezdi. Proje ile birlikte çeşitli sektörlerden oluşan 13 farklı mesleğe ait çarşıların zamana yenik düşmüş olan dükkânları restore edilerek ayağa kaldırıldı. Tarihi çarşıların canlandırılması projesinin toplam bütçesi 11 Milyon 237 Bin ₺ olup 8 Milyon ₺ hibe desteği sağlandı.

 

Ardından Genel Müdür  Ajansın Güdümlü Proje Desteği kapsamında desteklenen Artuklu Belediyesi’nin “Mardin Tasarım ve İnovasyon Merkezi” projesinin tarihi binasında bulunan çeşitli tasarım ve inovasyon atölyelerini ziyaret ederek yerinde gördü. Projenin toplam bütçesi 1 Milyon 775 Bin ₺ olup projeye  Dicle Kalkınma Ajansı tarafından % 90 oranında katkı sağlandı.

 

Daha sonra Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın “Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı” kapsamında desteklenen “Dara Antik Kenti Örenyeri Çevre Düzenlemesi ve Restorasyon Projesi” sahasını ziyaret eden Genel Müdürümüz, yapılan kazı çalışmaları sonucunda ortaya çıkarılan yerleri gezdi. Mardin Müze Müdürlüğü’nün proje sahibi Ajansımızın da yürütücü olduğu projenin toplam bütçesi 4 Milyon ₺ olup % 100 oranında hibe desteği verildi.

 

Son olarak Mardin’in tarihi ve turistik yerlerinden olan Mardin Kalesi ve Kasımiye Medresesi’ni ziyaret eden Kalkınma Ajansları Genel Müdürümüz Barış Yeniçeri’nin Mardin programı sona erdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00