KALKINMA BAKANI ELVAN:`MARDİN`İ YENİDEN ŞAHLANDIRACAĞIZ`

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Mardin`de bulunan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan,`` Cazibe Merkezleri Programı ile İnşallah Mardinimiz ayağa kalkacak, şahlanacak buna emin olunuz``Dedi..

23.02.2017 22:44:39 0
KALKINMA BAKANI ELVAN:`MARDİN`İ  YENİDEN ŞAHLANDIRACAĞIZ`

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Mardin'de bulunan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Barış ve huzurun sağlanmasıyla Güneydoğudaki  şehirler ayağa kalkacaktır. Ekonomik ve kültürel canlılığa tarihte olduğu gibi tekrar kavuşacaktır. Hele hele Mardin’e baktığımızda Mardin’in inanılmaz bir birikimi olduğunu görüyoruz. Hangi yönüyle bakarsanız bakın Dünyada böyle bir şehrin eşi benzeri yoktur. Onun için Mardinimize gelin hep birlikte sahip çıkalım.'Dedi. 

 

Dün akşam Mardin'e Gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan,“Cazibe Merkezleri Programı Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı” na katıldı.

Mardin Erdoba Elegance Otelde düzenlenen toplantıya Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan,DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ,Mardin Ak Pati Milletvekilleri Orhan Miroğlu ile Ceyda Bölünmez Çankırı, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, oda, borsa ve birlik başkanları, STK temsilcileri, işadamları ve çok sayıda yatırımcı katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ak Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Cazibe Merkezleri Programı için çok güzel başvuruların olduğunu bunların değerlendirilerek hayata geçmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi. 



Ak Parti Mardin Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu  da yaptığı konuşmada, Bölge’nin ekonomik kalkınma hamlelerine bakıldığı zaman yapılacak çok şey olduğunu, Mardin’in sadece Bölge açısından bir cazibe merkezi olmadığını önümüzdeki yıllarda Ortadoğu’nun inşa sürecinde de bir cazibe merkezi olacağını ifade etti. Miroğlu “Geniş perspektiften baktığımız zaman zannediyorum bu Cazibe Merkezi Programımızı sadece yerel ve milli düzeyde değil, uluslararası ve bölgesel düzeyde değerlendirebiliriz. İstihdam politikası son derece önemli çünkü karşılaştığımız en temel problem işsizlik olmuştur. Dört beş yıl sonra bir araya geldiğimizde Mardin umarım bu programdan azami ölçüde yararlanmış bir il olduğu gerçeğiyle karşı karşıya kalırız. Bunların gerçekleşmesi içinde politik ve siyasi istikrar, şiddetin ve terörün sona ermesi ekonomik kalkınmaya büyük bir canlılık katacaktır. Bu bakımdan önümüzdeki referandum süreci özellikle Bölge halkının kılı kırk yararak düşünüp sandık başına gitmesi gereken bir süreçtir. Mardin’den çok güçlü bir evet iradesinin çıkacağına olan inancımı sizlerle bu vesileyle paylaşmak istiyorum” dedi.



Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman konuşmasında Hükümetin 23 ilde kalkınmanın sağlanması ve istihdam oluşturmak amacıyla yatırım yapacak yatırımcılara destek olmak için Cazibe Merkezleri Programını başlattığını söyledi. Yaman, “Programın Mardin ayağında iyi bir tanıtım faaliyetiyle ön başvurularda 93 talep oldu; ancak sevindirici bir durum dün itibariyle alınan taleplerimiz ise 75 yatırımcı talebi olduğu, bu gerçekten güzel bir rakam. İnşallah ilimiz Cazibe Merkezleri Programından önemli bir destek almış olacak. Ben bu vesileyle bu kadar yoğun programında bize şeref veren Sayın Bakanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

 

Kalkınma Bakanı  Lütfi Elvan yaptığı konuşmada “Bugün özellikle Dünyanın en güzel şehirlerinden birisi olan, en seçkin şehirlerinden birisi olan, en otantik şehirlerinden birisi olan Mardinimizde bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade ediyorum. Yedi bin yıl önce dahi Mardin’de, yedi ayrı dil, yedi ayrı din, yedi ayrı kültürün yaşadığı rivayet edilir. Böylece tam bir Anadolu sentezi oluşturulmuştur. Mardin yalnız değildir, hiçbir zamanda yalnız olmayacaktır; bunu özellikle ifade etmek istiyorum. Ülkemizde teröre yönelik inanılmaz bir mücadele sürdürüyoruz. Allah’ın izniyle biz ülkemizin gündeminden terörü düşüreceğiz. Terörün kökü artık kazınma aşamasına gelmiştir. Bu konuda rahat olun; hiç tereddüt içerisinde olmayın. Devletinize, milletinize, hükümetinize güvenin; bunu özellikle ifade etmek istiyorum. Barış ve huzurun sağlanmasıyla bu şehirler ayağa kalkacaktır. Ekonomik ve kültürel canlılığa tarihte olduğu gibi tekrar kavuşacaktır. Hele hele Mardin’e baktığımızda Mardin’in inanılmaz bir birikimi olduğunu görüyoruz. Hangi yönüyle bakarsanız bakın Dünyada böyle bir şehrin eşi benzeri yoktur. Onun için Mardinimize gelin hep birlikte sahip çıkalım. İşte bizde bu çerçevede Cazibe Merkezleri Programını hazırladık. Cazibe Merkezleri Programı ile İnşallah Mardinimiz ayağa kalkacak, şahlanacak buna emin olunuz. Yeni yeni canlanmaya başlayan ve filizlerini gördüğümüz sanayisi ile Mardinimiz bu coğrafyanın en önemli cazibe merkezlerinden biri konumuna gelecektir. Eğer bu terör olmasaydı, yaşanmasaydı Mardin hayal edemeyeceğiniz noktalarda olurdu. Milyonlarca insanın ziyaret ettiği, milyonlarca insanın Mardin’de kalmak istediği bir kent olurdu” dedi.

 

Bakan Elvan “Yerel ve bölgesel kalkınma alanında Hükümetimiz devrim niteliğinde çok önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Bu Bölgeye yönelik olarak kurduğumuz kalkınma ajansı ile birlikte nitelikli insan altyapısının güçlendirilmesi, proje üretme kapasitesinin geliştirilmesi, Bölgenin geleceğe yönelik bir bölge planının oluşturulması konusunda çok önemli mesafeler aldık. 2017 yılı ile birlikte Mardinimizin güçlü bir konuma gelmesi için Cazibe Merkezleri Programıyla yeni bir sayfa açıyoruz; Mardinli işadamlarımıza ve Mardinli kardeşlerimize. Cazibe Merkezleri Programımız Sayın Başbakanımız tarafından açıklandıktan sonra ön talepleri almaya başladık; yoğun bir başvuru olduğunu gördük. Aşağı yukarı yirmi milyar liranın üzerinde bir yatırım yapma düşüncesi talebi oldu. Yüz on binin üzerinde bir istihdam öngörüldü. İki üç haftadan beride resmi talepleri almaya başladık. Dün itibariyle başvuran firmalarımızın toplam proje tutarı yedi milyar lirayı aştı. Otuz binin üzerinde de istihdam öngörülüyor. Belki yarın bu sekiz, dokuz, ona çıkacak; her geçen gün artıyor” diyerek Cazibe Merkezleri Programına çok yoğun bir ilginin olduğunu belirtti.

Toplantının son bölümü basına kapalı olarak soru cevap şeklinde geçtikten sonra toplantı sona erdi.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,41% -0,06
  • EURO

    34,81% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2434,19% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00