Kahraman İtfaiyeci`den Örnek Açıklamalar!

Bursa´da, beş katlı binanın üçüncü katında çıkan yangında alevler arasında mahsur kalan biri engelli iki çocuğu kurtaran itfaiye eri, görevini yaptığını söyledi.

Gündem 20.07.2013 10:31:33 0
Kahraman İtfaiyeci`den Örnek Açıklamalar!

Bursa´da, beş katlı binanın üçüncü katında çıkan yangında alevler arasında mahsur kalan biri engelli iki çocuğu kurtaran itfaiye eri, görevini yaptığını söyledi. Türker Pehlivan, "Eğer, içeride bir kişi varsa, benim canımın kıymeti yok. Allah, bize o gücü, kuvveti, kudreti veriyor. Eğer sonradan bana, ´Bunu bir daha yapabilir misin?´ derse yapamam, Allah o anda bize güç veriyor." dedi.
  Osmangazi ilçesi Çirişhane Mahallesi Yıldız Sokak´ta ikamet eden Cevahir (35) ve Ramazan Sezen çiftinin 4,5 yaşındaki çocukları Samet Sezen, balkona çıkarak, bağırdı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, dört araçla 10 kişilik ekiple yangına müdahale etti. Gençosman grup amiri Bülent Kibar ve Zafer itfaiye Grubu´ndan Türker Pehlivan, önce balkondaki Samet Sezen´i kurtardı. Yoğun duman ve aleve rağmen içeriye giren Türker Pehlivan, arka odada burnuna sonda bağlı engelli Ayhan Sezen´i de kurtaran Pehlivan, yaralı çocuğu 112 acil servis ambulansına teslim etti.
Olay anında yaşadıklarını anlatan Pehlivan, sabah saatlerinde nöbeti devir teslim almaya geldiği sırada ihbarın yapıldığını ve Hemen olay yerine gittiklerini söyledi. Önce balkondaki Samet´i aldıklarını anlatan Pehlivan şunları kaydetti: "İçeride yoğun dumana maruz kalmış özürlü bir çocuk vardı. Alev ve dumanların arasına girdim, sonda takılıydı burnunda. O çocuğu da aldık sağ salim ambulansa teslim ettik. Onun mutluluğunu yaşıyoruz. İşimi yaptım, başka hiçbir şey değil. Benim için tehlike yoktur, içeride bir insan varsa o anda benim canımın bir ehemniyeti kalmıyor. Önemli olan içerideki insanı alabilmek. Allah o gücü kuvveti , o kudreti veriyor. Siz, sonra bana diyeceksiniz ki; ´bunu yapabilecek misin?´ yangın bittikten sonra ´yapamam´ derim. O anda Mevlam o gücü, kudreti veriyor. Çok şükür ikisinin de durumu iyi."
Gençosman Grup Amiri Bülent Kibar da olay yerine gittiğinde merdivenle önce çocuğun can güvenliğini sağladığını belirterek, "Balkonda demir parmaklıklar arasına sıkışan Samet´in önce güvenliğini sağladım. Sonra arkadaşımla birlikte kurtardık." dedi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Müdahale Şube Müdürü Özcan Bayrak da yangına 4 araç ve 10 kişilik ekiple müdahale ettiklerini söyledi. Bayrak, "Çocuklarımızın sağ salim kurtarılması ve yangının söndürülmesi bizim için büyük mutluluk." diye konuştu.

 


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00