?Kadına Yönelik Şiddete Hakkın Yok? Paneline DİKA Ajansından Destek

Mardin`de Kadın ve Demokrasi Derneği tarafından ?Kadına Yönelik Şiddete Hakkın Yok? başlıklı panel düzenlendi.

Mardin 15.12.2018 12:26:56 0
?Kadına Yönelik Şiddete Hakkın Yok? Paneline DİKA  Ajansından Destek

Mardin'de Kadın ve Demokrasi Derneği tarafından “Kadına Yönelik Şiddete Hakkın Yok” başlıklı panel düzenlendi.

 

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Mardin Şubesi tarafından Artuklu Üniversitesi Kültür Merkezi’nde “Kadına Yönelik Şiddete Hakkın Yok” adlı panel gerçekleştirildi. Panelin açılış konuşmaları KADEM Mardin temsilcisi Av. Özgül Saidoğlu, Ajans Genel Sekreteri  Yılmaz Altındağ ile Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman tarafından yapıldı. Programa panelist olarak Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Müftüsü İsmail Çiçek, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Mehtap Bingül ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüsnü Bengin Efetürk katıldı.

 

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman yaptığı konuşmada kadına yönelik şiddetin önlenmesi için şiddet eğilimi olan erkeklere eğitim verilmesinin önemine işaret ederek kadına yönelik şiddetin ülke gündeminden düşmesi gereken bir konu olduğunu ifade etti. Yaman, Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak kadın istihdamına büyük önem verdiklerini belirterek “Belediyede kadın istihdamında önemli bir artış sağladık. Türkiye ortalamasına göre kadın istihdamı 33 iken biz bu ortalamanın üzerindeyiz” dedi.

 

DİKA Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ konuşmasında, Ajansımızın kadınlara yönelik destekler, teşvikler konusunda sivil toplum kuruluşları ve devlet kurumlarıyla iş birliği içinde olduğunu söyledi. Kadının her alanda üreten bir rol model olduğunu belirten Genel Sekreterimiz “Bizler Ajans olarak özellikle kadın ile ilgili, kadınların desteklenmesine yönelik tüm projelere pozitif ayrımcılık sağlayarak her zaman destek verdik vermeye de devam edeceğiz. Benim hayatta üç kıymetlim var; bunlar annem, eşim ve kızımdır” diyerek kendisi için kadınların ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.

 

Panelin sonunda KADEM Mardin Temsilciliği tarafından panele katkı sağlayan tüm katılımcılara günün anısına plaket takdim edildi ve dilek balonları uçuruldu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00