Kadın Çiftçiler Mardin`de Yarıştı

2004 yılından bu yana düzenlenen,Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bölge Finali Yarışması Mardin`de yapıldı.

Polisiye Haberler 7.06.2013 18:55:49 0
Kadın Çiftçiler Mardin`de Yarıştı

2004 yılından bu yana düzenlenen,Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bölge Finali Yarışması Mardin Hilton Oteli`nde  yapıldı.

Mardin Hilton Otelinde gerçekleşen yarışmaya Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yetkilileri, Mardin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü M. Salih Söğüt, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van İlleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürleri, yarışmacılar, çok sayıda davetli ve Basın Mensupları katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından yarışmaya katılan bayan çiftçilerin tanıtıcı sunumları yapıldı.


2004 yılından beri her ilde "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi ve proje yarışmasının düzenlendiğini ifade eden gerçekleştiren Mardin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü M. Salih Söğüt, "Dünya Tarım iş gücünün yüzde 40`ını kadınlar oluşturmaktadır. Tarım Sektörü, Ülkemiz için çok büyük önem taşıyor. Kadınlar da bu sektörü omuzlayan vazgeçilmez unsurlardır. Kırsal kesimde üretim yapan, emek veren, tarlada, bağda, bahçede, evde, ahırda, ağılda, kısaca her yerde kadınlarımız yer almaktadır. Kırsal alanda kadın çiftçilerimize götürülen eğitim-yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek ve birbirleriyle kaynaştırmak amacıyla 2004 yılından bu yana "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi ve proje yarışması düzenlenmektedir" dedi.


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`ndan Nimet Kaleli, Kadınlarımızın her zaman desteklenmesi gerektiğini belirterek, "Kadınlarımızın özellikle istihdam alanlarında büyük rol oynadıkları herkesçe bilinmektedir. Kadınlarımız Tarım alanlarında erkeklerden yüzde 8 daha aktif duruma gelmiştir. Kadınlarımızın her zaman desteklenmesi ve önündeki engelleri kaldırmak gerekir. Bakanlık olarak biz bunu yapıyor ve yapmaya devam edeceğiz" dedi.


Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz ise, Tarım ve Hayvancılık konusunda, Ülkemizin bel kemiği durumunda olan kadın çiftçilerimizin, tarlada, bağda ve her yerde başarılı çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmalara her zaman destek vereceklerini belirtti.


Folklor gösterisi ve Mardin Yöresel parçalarının canlı Müzik eşliğinde seslendirildiği yarışmada Bitlis İlinden gelen Kadın Çiftçi birinci olurken, Hakkari ikinci ve Van üçüncü oldu.
Yarışma sonunda dereceye giren yarışmacıların ödülleri, Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz tarafından verildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19