KADİM DOSTUM DİZİSİ YAYINDAN KALDIRILACAK MI?

Kadim Dostum dizi ekibinin geçen hafta içerisinde Bölgede yaşanan Kobani eylemleri nedeniyle zaman,zaman zor anlar yaşaması nedeniyle, Dizinin devamının çekilip, çekilmeyeceği dizinin hayranları tarafından merakla bekleniyor.

Magazin 20.10.2014 02:04:16 0
KADİM DOSTUM DİZİSİ YAYINDAN KALDIRILACAK MI?

Yapımcılığını Mahsun Kırmızıgül ve Murat Tokat’ın yaptığı ‘Kadim Dostum’ dizisinin Mardin’de çekimleri tamamlanan ilk 9 Bölümü’nden 7.Bölümü 15 Ekim 2014 tarihinde FoxTv ekranlarında yayınlanarak izleyicileri ekran başına kilitledi.

Kadim Dostum dizi ekibinin geçen hafta içerisinde Bölgede yaşanan Kobani eylemleri nedeniyle zaman,zaman zor anlar yaşaması nedeniyle, Dizinin devamının çekilip, çekilmeyeceği dizinin hayranları tarafından merakla bekleniyor.

Mahsun Kırmızıgül’ün yönetmenliğini yaptığı Kadim Dostum dizisi aslında ilk olarak ‘’Mardin İşi ‘’ismiyle yayın hayatına başlamak istese de sonradan Kadim Dostum olarak değiştirilerek bu Fox TV ekranlarında yayın hayatına başladı.

Kadim Dostum dizisi halen Mardin’de çekilmektedir. Mardin’in güzel, dar ve tarihi sokaklarında çekilmekte olan Kadim Dostum dizisi ekranların fenomen komedi dizilerinden biri haline geldi. Tüm bunların yanı sıra Kadim Dostum dizisinin oyuncu kadrosu da çok geniş olmak ile birlikte ünlü ve tecrübeli birçok oyuncuyu da kadrosunda barındırıyor. Müzik sanatçılığından sinema ve dizi sektörüne geçiş yapan Mahsun Kırmızıgül çok başarılı işlere imza atıyor.  Müziğe veda ettikten sonra çektiği "Beyaz melek" "Güneşi gördüm" ve "New York’ta Beş Minare" filmleri ve dizilerden sonra yepyeni bir diziyle televizyonlara geri dönüş yaptı.


Kadim Dostum Dizisi Konusu

Mahsun Kırmızıgül`ün yazdığı bir hikayeden uyarlanan Kadim Dostum`un, yapımcılığını Boyut Film, Mahsun Kırmızıgül üstleniyor.

Zamanın durduğu şehir Mardin`den sıcak bir aile hikayesi geliyor. Masalsı şehrin efsane telkaricisi Sami Usta`nın çırakları Recep Dostum (Erol Aksoy) ile Bayram Kadim`in (Arif Erkin) çocukluktan süre gelen çekişmeleri kendileri birer usta olduktan sonra da artarak devam edip, işin içine Kadim ve Dostum ailelerinin evlere şenlik bireyleri de girince ortaya izlemeye doyamayacağınız bir komedi çıkıyor.
Birbirlerine oynadıkları oyunları kurnazlık olarak gören dizinin kahramanları  aslında saf Anadolu insanının ruhunu kalp şeklinde bir telkari eseri gibi örerken bir yandan da bizi bolca güldürüyorlar.
Almanya’dan Türkiye’nin doğal zenginlikler ile ünlü olan şehirlerinden Mardine uzanan eğlenceli bir aşk hikayesini konu alıyor.

DİZİNİN BAŞLICA OYUNCULARI


Kadim Dostum Mümtaz - İlker Aksum : Ne diyosun Dizisi ali Kemal, Tatar ramazan - Cevdet`i canlandıran herkes tarafından tanınan yetenekli oyuncu
Kadim Dostum Hanna - Damla Aslanalp : 2013 Miss Turkuaz Güzellik Yarışması 3. güzeli
Kadim Dostum Hikmet - Murat Eken: Çok Güzel hareketler bunlardaki murat eken
Kadim Dostum Celal - Metin Yıldız: Çok güzel hareketler bunlar sovundaki haber spikeri
Kadim Dostum Ferzan Eren Hacısalihoğlu: Benim için üzülme dizisinin kötü karanteri harun.

15 ekim 2014 Tarihinde 7.Bölümü yayınlanan ve izleyicilerden büyük beğeni alan ‘’Kadim Dostum’’Dizisi gerçekçi anlatımı, farklı bakış açısı, Mardin’i ve Mardinlileri bugüne kadar Gerek sinema Filmlerinde,gerek se TV.Dizilerinde  yanlış tanıtan,senaryolardan farklı olarak gerçekçi bir biçimde anlatması,dizinin Mardinli vatandaşlardan olumlu not almasına neden oldu.Mardin ilinin tanıtımına da önemli katkılar sağlayan dizinin üzerinde karabulutlar dolaşıyor.

Yapımcılığını Mahsun Kırmızıgül ve Murat Tokat’ın yaptığı ‘Kadim Dostum’ dizisinin Mardin’de gerçekleşen çekimleri Kobani gösterileri nedeniyle yapılamaz oldu. Başrollerinde Alp Erkin, Erol Aksoy, Tarık Papuçcuoğlu, İlker Aksum, Murat Eken, Bilal Yıldız, Nilgün Karababa, Damla Aslanalp, Dilek Çelebi ve Eren Hacısalihoğlu’nun yer aldığı dizinin gece çekimleri bölgede yaşanan olaylar sonucu oyuncuların ve çekim ekibinin güvenliği nedeniyle iptal edildi. Dış mekân olarak Mardin’in çeşit yerlerini kullanan çekim ekibi olaylar sakinleşene kadar sadece gündüz sahnelerini çekme kararı aldı. 

‘Mahsur kalmadık’ Oyuncuların ve set ekibinin Mardin’de yapılan Kobani gösterileri nedeniyle bir haftadır otelde mahsur kaldığı haberleri  bazı internet sitelerinde yer aldı. Haberi yalanlayan dizinin yapımcısı Murat Tokat, ekibin can güvenliği için şimdilik sadece gece çekimlerini iptal ettiklerini belirtti. Tokat, “Otel odalarında mahsur kalmadık. Sadece çekimlerde yaşanan zorluklardan ve riskten dolayı gece çekimlerini yapmama kararı aldık” dedi. Kanal ve yapım şirketi arasında konuyla ilgili görüşmelerin devam ettiği ve olayların sürmesi halinde dizinin yayından kaldırılabileceği öğrenildi.

Ancak Mardinli vatandaşlar başta olmak üzere Dizinin hayranları, Dizinin devamından yana tavır alıyor.

Şimdiye kadar 9 Bölümü Mardin’de çekilen Kadim Dostum Dizisinin Devamının çekilmesini isteyen vatandaşlar, Haber Sitemizi mail yağmuruna tuttu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MAGAZİN SERVİSİ

ABDULLAH ORTAÇ/ÖZEL HABER

 


19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10268,14%-0,09
  • DOLAR

    32,23% -0,29
  • EURO

    34,78% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2417,41% 1,01
  • Ç. ALTIN

    3897,47% 0,30