KIZILTEPELİLER`DEN ``KIZILTEPE DE İNSANLIK ÖLDÜ DEDİRTEN HABER``E BÜYÜK TEPKİ

Bir vatandaş tarafından çekilerek Haber Ajansına gönderilen görüntülere ait yayınlanan ve ulusal görsel ve yazılı basında yer alan ``Kızıltepe de İnsanlık öldü dedirten haber``Kızıltepeli vatandaşlardan büyük tepki gördü.

25.03.2018 10:16:37 0
KIZILTEPELİLER`DEN  ``KIZILTEPE DE İNSANLIK ÖLDÜ DEDİRTEN HABER``E BÜYÜK TEPKİ

Bir vatandaş tarafından çekilerek Haber Ajansına gönderilen görüntülere ait yayınlanan ve ulusal görsel ve yazılı basında yer alan ''Kızıltepe de İnsanlık öldü dedirten haber''Kızıltepeli vatandaşlardan büyük tepki gördü.

 

Haber ve videosunun yayınlanmasının ardından sosyal medyada haberi paylaşan Kızıltepeli vatandaşlar ,Kızıltepe ilçesinin tanıtımına büyük zarar veren ve yanlış algı yaratan haberin yayından kaldırılması istendi.

 

Haberi sosyal Medya hesabından paylaşan Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı ve Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu onursal başkanı Mehmet Şerif Öter heber'e büyük tepki göstererek yaptığı paylaşımda şunları söyledi;

 

''BU VİDEOYU GÖNDEREN HEMŞEHRİMİZ;


Biraz önce TV. de haberleri izlerken görüntüdeki haberin Kızıltepe’den olduğunu görünce Şok oldum, üzüldüm, çok kızdım ve kınıyorum. Haberde “ İNSANLIK ÖLMÜŞ DEDİRTEN GÖRÜNTÜ! DAKİKALARCA GİDECEĞİ YERİ ARADI. KİMSE ALDIRIŞ ETMEDİ; Gibi sözler. Bu video’yu Kızıltepe’den bir kişi cep telefonuyla çekmiş ve bir basın ajansa göndermiş. Haberde bu şekilde ifade ediliyor. 


Kızıltepe’li bir yurttaş ve STK. Başkanı olarak diyorum ki..Bu videoyuçekip,basına gönderen her kimse çok ayıp etmiş. Görüntüdeki yaşlı teyze Trafiğe kapalı herhangi bir otomobilin geçmediği Cumhuriyet meydanında zaman, zaman bir çocuk elinden tutuyor ve İnsanlardan yardım topluyor. Muhtemelen yoksuldur bu konuya yorum yapmam, söz söylemem. Allah Teyzenin yardımcısı olsun diyorum. Fakat herhangi bir nedenle her zaman elinden tutup, yardımcı olan çocuk yokken videoya çekip gönderen kişi Kızıltepe’yi ve insanları haksız yere küçük düşürdüğünün farkında mı acaba? Kızıltepe İnsanları yardımlaşmada, misafirperverlikte, Vicdani ve İnsani meziyetler konusunda Dünyada örnek iken; Halkımızı bu şekilde küçük düşürmeye kimsenin hakkı yoktur.''Diyerek tepkisini göstermesinin ardından Kızıltepeli vatandaşlar paylaşıma yaptıkları yorumlarda Kızıltepe ilçesinin bunu hak etmediğini ve yaşlı kadının sürekli dilencilik yaptığını ve bulunduğu alanın Trafiğe kapalı bir alan olduğunu belirterek,Sürekli olarak torunu ile birlikte dilencilik yapan yaşlı kadını herkesin tanıdığı için,anlik yapılan ve yanlış algı yaratan görüntünün ortaya çıktığını belirterek haberin yayından kaldırılması istendi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07