KIZILTEPE ZİRAAT ODASI BAŞKANI DİNLER`DEN YETKİLİLERE DEDAŞ ÇAĞRISI

Kızıltepe ziraat odası başkanı Bedirhan Dinler yaptığı yazılı açıklamada;``Bütün yetkilerimize artık rica değil, çiftçilerim adına yalvarıyorum uyanın merhamet edin bu konuya bir el atın. Hukuk tanımaz gözünü çiftçini alın terine dikmiş DEDAŞ`a bir dur de

30.01.2019 18:23:16 0
KIZILTEPE ZİRAAT ODASI BAŞKANI DİNLER`DEN YETKİLİLERE DEDAŞ ÇAĞRISI

Kızıltepe ziraat odası başkanı Bedirhan Dinler yaptığı yazılı açıklamada;''Bütün yetkilerimize artık rica değil, çiftçilerim adına yalvarıyorum uyanın merhamet edin bu konuya bir el atın. Hukuk tanımaz gözünü çiftçini alın terine dikmiş DEDAŞ'a bir dur deyin. Hiç bir kurum ve şirket İnsanlardan ve halktan üstün olamaz''Dedi. 

 

Kızıltepe Ziraat Odası başkanı Bedirhan Dinler yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

 

''Öncelikle şunu net olarak belirtelim; çiftçi kanaatkardır, çiftçi cefakardır, çiftçi fedakardır, çiftçi mazlumdur. Çiftçi kendi topraktan geldiği geçimi de topraktandır. DEDAŞ denen hukuk tanımaz şirkettin dediği gibi HIRSIZ değildir.


DEDAŞ yine çiftçilerimize akıl almaz Aslı astarı olmayan cezalar kesmeye başladı. Gerekçesi sorulduğunda ya cezaya delil olacak hiç bir belge ve kayıt yoktur yada düzmece hazırlanmış asılsız abes bilgi sunulmaktadır.


Diğer yandan ilçemizde ödenmeye başlanan 2018 yılı bitkisel üretimine ait destekleme bedellerinin neredeyse tamamı kendisine verilen özel yetki ile DEDAŞ tarafından çiftçilerin hesabından çekildi ( HORTUMLANDI). Çiftçinin borçu olup olmamasına bakılmaksızın tüm hesaplardan para çekilmiştir. Burada ya bankaya sahte evrak ile borç bildirilmiş yada bankada bu işte ortaktır. Çünkü banka bildirilmeyen borç için aktarım yapamaz. Geri iadesi olacak mı ?? Hiç sanmıyoruz; nasılsa ya çekilen para tutarında hayali bir fatura çıkartılır yada bir ceza kesilir. 


2018 yılına ait kesinleşen borcunu ödemek için DEDAŞ’ a giden çiftçilerimize 65 ilk destekleme ödemesi üzerinden değilde 55 üzerinden hesaplama yapılıyor. Gerekçe ise 2018 yılı borcunu 2019 yılında ödedikleri için deniliyor. Kanunen borcun ait olduğu yıla göre kesinleşen fatura üzerinden o yıl için belirlenen destekleme ödemesi devlet tarafından yapılır. Ama DEDAŞ her zamanki gibi yine elini çiftçinin delik olan cebine sokup 10 luk bir fark almaya çalışıyor. 


Bütün yetkilerimize artık rica değil, çiftçilerim adına yalvarıyorum uyanın merhamet edin bu konuya bir el atın. Hukuk tanımaz gözünü çiftçini alın terine dikmiş bu şirkete bir dur deyin. Hiç bir kurum ve şirket İnsanlardan ve halktan üstün olamaz. 


Kızıltepe ziraat odası başkanı 
Bedirhan DİNLER''

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00