KIZILTEPE ZİRAAT ODASI BAŞKANI DİNLER`DEN DEDAŞ`A ÇKS TEPKİSİ

Kızıltepe ziraat odası başkanı Bedirhan DİNLER yaptığı yazılı açıklamada ;``Yıllardır DEDAŞ ? ın bölgede yaptığı kanun dışı uygulamalarına bir yenisi eklendi. ÇKS ye başvuran şahıs ile abone sahibi aynı değildir bahanesi ile çiftçiye yazı vermemektedir. Ç

Mardin 24.10.2018 22:32:21 0
KIZILTEPE ZİRAAT ODASI BAŞKANI DİNLER`DEN DEDAŞ`A ÇKS TEPKİSİ

Kızıltepe ziraat odası başkanı Bedirhan DİNLER yaptığı yazılı açıklamada ;''Yıllardır DEDAŞ ‘ ın bölgede yaptığı kanun dışı uygulamalarına bir yenisi eklendi. ÇKS ye başvuran şahıs ile abone sahibi aynı değildir bahanesi ile çiftçiye yazı vermemektedir. ÇKS ye kimin başvuracağına ve abonenin kimin adına yapılacağını belirleme cür'etini göstermektedir''Dedi.   

 

Kızıltepe ziraat odası başkanı Bedirhan DİNLER açıklamasında şunları söyledi;

 

''2019 yıllı ÇKS başvurularının başlaması ile birlikte özel bir statüde olan kanunları , yönetmelikleri hiçe sayan DEDAŞ kanun üstü yeni bir uygulama başlatı. Tahsilat yapabilmek için ÇKS yönetmeliğinde olmayan uygulamaları çiftçiye dikte etmeye başladı. ÇKS yönetmeliğine 2016 yılında eklenen ‘’ başvuru yapılan alan için tarımsal sulamada elektrik kullanan çiftçilerden abone numarasını gösterir son bir ay içinde alınmış belge istenir. ‘’ maddesine dayanarak herhangi bir kalıp ve formatı belirtilmemiş her hangi bir belge olması gerekirken kendince belge formatı yazışma teknikleri uygulayarak hem çiftçiyi mağdur etmiş hem de tarım il ve ilçe müdürlüklerinin elini kolunu bağlamıştır.

 

Yeni uygulaması ile ÇKS ye başvuran şahıs ile abone sahibi aynı değildir bahanesi ile çiftçiye yazı vermemektedir. ÇKS ye kimin başvuracağına ve abonenin kimin adına yapılacağını belirleme cürettini göstermektedir. Bu konu ile ilgili olarak DEDAŞ yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde yetkililer bunun Kanuni olduğunu resmî gazetede yayımlandığını ve bakanlık talimatı olduğunu belirtiler. Ancak bu uygulamanın hiç bir kanuni dayanağı olmayıp hiç bir şekilde hiç bir yönetmelik ve tebliğde yayımlanmamıştır. 


Yıllardır DEDAŞ ‘ ın bölgede yaptığı kanun dışı uygulamalarına bir yenisi eklendi. Kendini kanunlardan üstün gören , istediği gibi hareket eden ve her istediğini yasalmış gibi yapan bu şirket ile olan bütün mücadele ve girişimlerimiz malesef ki hep sonuçsuz kalmış ve başarısızlıkla sonuçlanmıştır. 


Daha öncede defalarca dile getirdiğimiz gibi başta ilgili Bakanlık yetkililerini, bölgenin iktidar ve muhalefet parti milletvekillerini, il başkanlarını, il mülki amirlerini ile kanun adamlarını bu Zulme ve haksız uygulamalara bir son vermek için göreve davet ediyorum.''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00