KIZILTEPE ZAHİRECİLER DERNEĞİ İFTAR YEMEĞİNE YOĞUN İLGİ

Kızıltepe Belediyesi tarafından organize edilen İftar Yemeğinin Sponsorluğunu üstlenen Kızıltepe Zahireciler Derneği İftar Yemeğinde,Ak Parti Mardin Adayları İbrahim Kösen ile Cengiz Demirkaya de katılarak vatandaşlara yemek dağıttı.

28.05.2018 11:58:17 0
KIZILTEPE ZAHİRECİLER DERNEĞİ İFTAR YEMEĞİNE YOĞUN İLGİ


Kızıltepe Belediyesi tarafından organize edilen İftar Yemeğinin Sponsorluğunu üstlenen Kızıltepe Zahireciler Derneği İftar Yemeğinde,Ak Parti Mardin Adayları İbrahim Kösen  ile Cengiz Demirkaya  de katılarak  vatandaşlara yemek dağıttı.

 

Kızıltepe Belediyesi tarafından Ramazan ayı nedeniyle Cumhuriyet meydanında yaklaşık bin kişiye yemek dağıtılması amacıyla kurulan   ve Kızıltepe'nin Usta aşçısı Hikmet Ölçer tarafından  hazırlanan yemek te Dünyanın en kaliteli Bulguru kullanıldı.Sponsorluğunu Kızıltepe Zahireceiler Derneğinin üstlendiği iftar yemeğine kızıltepeli vatandaşların yanısıra Mezopatamya Gazeteciler Derneği Başkanı ve Ak Parti Mardin Aday adayı Cemil Aydoğan,Ak Parti Mardin adayları İbrahim Kösen ve Cengiz Demirkaya    katılarak iftar yemeğine katılan vatandaşlarla sohbet etti.

 

İftar yemeğine katılan   Ak Parti Mardin adayları  İbrahim Kösen ve Cengiz Demirkaya  iftar yemeğine katılan vatandaşlarla görüşerek,dilek ve taleplerini dinledi.Masa masa gezerek vartandaşlarla görüşen Demirkaya ve Kösen,İftar yemeğinin Sponsorluğunu yapan Kızıltepe Zahireceiler Derneği BaşkanıMehmet Şerif Öter'e de duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek,Hayırlarının kabulünü diledi.

 

Kızıltepe Belediyesi tarafından organize edilen İftar Yemeğinin Sponsorluğunu üstlenen Kızıltepe Zahireciler Derneği  Başkanı Mehmet Şerif Öter Bölgede verilen İftar Yemeklerinde ithal ürünlerin  değil Dünyanın en kaliteli buğdayı olan Mardin Buğdayının kullanılmasını önerdi.

 

 Mardin ovasının   ürünü ve insanlarımızin emeği, alınteri ile meydana gelen dunyanın en kaliteli kırmızı mercimek ve dürüm buğdaylarından üretilen bulgur'a aşçı olarak toplu yemeklerde ve Kızıltepe Zahireciler Derneğinin  halka açık  Kıziltepe Cumhuriyet meydanında verdiği iftarda yerli ürunleri tercih eden Kızıltepe ilçessinin  taninan aşçısı  Hikmet ölçer'e Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter tarafından plaket verilerek ödüllendirildi.

 

Zahireciler Dernek başkanı Mehmet Şerif Öter yaptığı yaptığı  konuşmada " Bu meydanda iftar programların yapılmasında organize görevi yerine getiren Kızıltepe Belediyemize ve Kaymakamlığimıza teşekkür ederim. Bu vesileyle insanlar bir araya gelerek aidiyet duygusu gelişiyor. Ramazan ayı maneviyatın, yardımlasmanın, paylaşmanın Kucaklaşmanın ve kardeşliğin zirvede olduğu bir aydır. Bu vesileyle buradan çağrı yapiyorum Vatanseverlikten,Millilikten, Yerlilikten söz ederken; O zaman Memleket toprağının ve insanımızin emeğine sahip çıkmalıyız. İftar ve toplu yemeklerimizde Çin ve viyetnam gibi ülkelerin ithal pirinci yerine  yüzde yüz yerli ürün bulgurumuzu, Kanadan ülkesinin hibritli mercimeği yerine Kızıltepe ovasının mercimek çorbası ikram edilsin. Mardin Büyükşehir belediyemizin organizasyonu ve hayırseverlerin katkisıyla her aksam Dört bin kişiye iftar veriliyor. Bu hassasiyeti  yetkililerimizden bekliyoruz. Yerli malı Yurdum malı diyoruz. Gerçek yerli ve milliğimizi bu noktada icraatla göstermeliyiz. Aksi halde sözde ve sloganlardaki millilik, yerlilik havada kalır''Dedi

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00