KIZILTEPE İLÇESİNDE RAMAZAN GECELERİ BİR BAŞKA OLUYOR

Kızıltepe Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca vatandaşlara hizmet verilecek olan iftar sofrasında oruçlar açılmaya başlandı.

Mardin 19.05.2018 12:02:56 0
KIZILTEPE İLÇESİNDE RAMAZAN GECELERİ BİR BAŞKA OLUYOR

Kızıltepe Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca vatandaşlara hizmet verilecek olan iftar sofrasında oruçlar açılmaya başlandı.

 

Kızıltepe Belediyesi’nin hazırlamış olduğu iftar sofrasında, Ramazan ayının birinci günü Cumhuriyet Meydanı'nda Kur'anı Kerim tilaveti ve dualarla birlikte iftarlar açıldı. On bir ayın sultanı Ramazan ayı nedeniyle oruç tutan Kızıltepelilerin birlikte iftar yapabilmeleri için hazırlanan iftar sofrası geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi görüyor. Her akşam farklı bir yemek menüsü ile vatandaşların karşısına çıkacak olan iftar sofrası, ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra evinde yalnız başına iftar yapmak istemeyenlerle, iftar saatinde evinde olamayanlara da hizmet veriyor. İftar yemeğine katılan Kaymakam-Belediye Başkan V. Ahmet ODABAŞ, vatandaşlarla birlikte orucunu açtı.

 

Ramazan ayı boyunca hayırseverlerin katkılarıyla belediye tarafından yaklaşık 2 bin kişiye iftar yemeği verileceğini söyleyen ODABAŞ, “Tüm Kızıltepeli hemşerilerimizi iftarımızı beraber açmak üzere burada bekliyoruz. Bugün Rasim TUĞMANER hemşerimiz sağ olsun belediyemizin sponsoru oldu. Kızıltepeli hemşerilerimize iftar sofrasını açtı, kendisine teşekkür ediyorum. 30 gün boyunca burada hayırseverlerimizi ve hemşerilerimizi buluşturmaya devam edeceğiz, şimdiden tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

 

ODABAŞ, son olarak, hastane bahçesinde bulunan çorba çeşmemizden hasta ve hasta yakınları için iftar saatlerinde çorba akmaya devam edecek. Çarşı merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanı'ndaki çeşmemizden ise geçen seneki gibi iftardan sonra şerbet akmaya devam edeceğini söyleyerek konuşmasını tamamladı.

 

Ramazan ayı boyunca çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapacak olan Kızıltepe Belediyesi, ramazanın ilk günü etkinliklere başladı. Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan iftar sofrasının ardından başlayan etkinliklerde Sedat UÇAN büyük ilgi gördü. Semazenler eşliğinde okuduğu ilahilere, alanı dolduranlar da eşlik ederek keyifli ve manevi anlar yaşandı. Çocuklar için animasyonlar ve palyaço gösterileri de yer aldı. Etkinliklere büyük ilgi gösteren vatandaşlar unutulmaya yüz tutan Ramazan ayı geleneklerinin yaşatılmasından memnun olduklarını dile getirdiler.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40