KIZILTEPE İLÇESİNDE``ÖNCELİK HAYATIN,ÖNCELİK YAYANIN``FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla hazırlanan ?Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın? kampanyasını ülke genelinde eş zamanlı olarak başlattı.

7.02.2019 10:29:17 0
KIZILTEPE İLÇESİNDE``ÖNCELİK HAYATIN,ÖNCELİK YAYANIN``FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla hazırlanan ’Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ kampanyasını ülke genelinde eş zamanlı olarak başlattı.

 

İçişleri Bakanlığı, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla bugün 81 ilde 12.00-13.30 saatleri arasında eylem yaptı. Bütün illerde eş zamanlı yapılan eylem ile 2019 yılı Yaya Öncelikli Trafik Yılı ilan edilişi, kampanya ve tanıtımlarla kamuoyuna duyuruldu.

 

İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU’nun, geçtiğimiz günlerde “Devlet eylem yapar mı? Evet, devlet önümüzdeki günlerde eylem yapacak. İnşallah önümüzdeki zaman dilimi içinde, bu yaya öncelikli trafik için eylem yapacak” ifadelerini kullanmıştı. Bu amaçla Bakanlığımızca "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla 2019 yılı "Yaya Öncelikli Trafik" yılı ilan edildi.

 

İlçemizde de trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Mehmet YÜZER trafik uygulamasına katıldı. İpek Yolu üzerindeki Kılıç Petrol önünde bulunan ışıksız yaya geçidinde yayalar için Kaymakam YÜZER, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet ÖZTÜRK, İlçe Emniyet Müdürü Emin YILDIRIM ve vatandaşlarımızın katıldığı farkındalık uygulaması yapıldı.

 

Farkındalığa katılan Kaymakam YÜZER “Halk arasında İpek Yolu diye tabir edilen Türkiye’nin Habur Sınır Kapısı’na gönderdiğimiz kara yolumuz, aynı zamanda ilçemizin merkezinden geçiyor. O yüzden çok yoğun bir trafik var. Bakanlığımızın yayaların trafikte önceliği hakkında yaptığı kampanya için burada toplandık. Yayaların öncelik haklarının olduğunu göstermek istiyoruz. Ayrıca broşür ve çocuklarımıza kırmızı düdük dağıtarak onların yaya geçişlerindeki farkındalığını oluşturmaya çalışıyoruz. Umarız sürücülerimiz şehir içinde hızlarını artırmadan seferlerini yaparlar. Herkesin bu konuda bilinçli olmasını istiyoruz.” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07