KIZILTEPE İLÇESİNDE KAYYUM FARKI

Kızıltepe ilçesinde Belediye Başkan Vekilliğine Kaymakam Ahmet Odabaş`ın Kayyum olarak atanmasının ardından ilçede yürütülen Belediye çalışmaları taraflı,tarafsız herkesin takdirini kazandı.

Mardin 6.07.2017 09:40:53 0
KIZILTEPE İLÇESİNDE KAYYUM FARKI

Kızıltepe  ilçesinde Belediye Başkan Vekilliğine Kaymakam Ahmet Odabaş'ın Kayyum olarak atanmasının ardından ilçede yürütülen  Belediye çalışmaları  taraflı,tarafsız herkesin takdirini kazandı.

 

İlçe Kaymakamı Ahmet Odabaş'ın Belediye Başkan vekili olarak göreve başlamasının ardından ilçede yürütülen projelerle adeta batı kentlerini kıskandıracak çalışmalara imza atıldı.

 

Sosyal ve Kültürel belediyecilik alanında çalışmalarına her gün bir yenisini ekleyen Kızıltepe belediyesi ilçenin  estetik açıdan güzel görünmesi için yaptığı çalışmalara kaldığı yerden devam ediyor. 

Kızılepe ilçesi  artık tarihi ve estetik görünümlü bir saat kulesine kavuştu. Son dönemde görsel zenginlik üzerine çalışmalarına hızla devam eden Belediye eski hastane caddesi üzerinde bulunan kavşağa saat kulesi inşa ettirdi. Üzerinde mimari esintiler taşıyan, 10 metre yüksekliğinde, görselliği ile estetik bir görünüme sahip olan saat kulesi kısa zamanda tamamlanarak ilçenin sembolü haline geldi.  

 

Gece aydınlatmalı olan saat kulesi, elektrik kesintisi, arıza vb. sebeplerle durması halinde kendisini GPS üzerinden otomatik ayarlayarak güncel zamana gelebilecek.

 

Kızıltepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından başlatılan çevre düzenlemesi çalışmaları kapsamında peyzaj çalışması ile saat kulesinin etrafında gerekli görsel yeşillikler yapılarak bambaşka bir görünüme kavuşturuldu.

 

 

Kızıltepe Belediyesi yaptığı birçok çalışmayla adından söz ettirmeye devam ediyor. Kızıltepede yaşayan vatandaşlar  için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan belediye , bünyesindeki birimleri ile çalışmalarına her geçen gün bir yenisini eklemeye devam ediyor. 

 

     Kızıltepe Belediyesi  Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçedeki bütün park ve yeşil alanlarda bakım onarım çalışmaları devam ediyor.

 

Mezopotamya'nın tarih kokan motiflerinin işlendiği çeşmelerden ilki Eski Hastane Caddesinde vatandaşların hizmetine sunulurken, başta Cumhuriyet Meydanı, Toki, Şahkulubey Caddesi, hayvan pazarı, ilçe stadyumu ve buğday pazarı yakınlarında olmak üzere toplamda on içme suyu çeşmesinin kurulumu tamamlandı.

 

İlçenin farklı noktalarına Kızıltepe Belediyesinin Kardeş Belediyesi  olan İzmit Belediyesi ile ortaklaşa dekoratif aydınlatma çalışmaları yapıldı. Cumhuriyet Meydanı’na, Şanlıurfa Caddesi başlangıcından Eski Hükümet Konağının bulunduğu cadde bitimine kadar dekoratif led ışıklandırma çalışması yapılırken; tarihi ipek yolu caddesi, Eski Hastane Caddesi, Mardin kavşağı ve Mardin yoluna da başak motifleriyle ilçemize yenilikler ve güzellikler katmaya devam ediyoruz. Son dönemde de görsel zenginlik üzerine çalışmalarına hızla devam eden belediyemiz Eski Hastane Caddesi üzerinde bulunan kavşağa saat kulesi inşa etti.

 

Üzerinde mimari esintiler taşıyan, 10 metre yüksekliğinde, görselliği ile estetik bir görünüme sahip olan saat kulesi kısa zamanda tamamlayarak ilçemizin sembolü haline geldi. Başlatılan çevre düzenlemesi çalışmaları kapsamında peyzaj çalışması ile saat kulesinin etrafında gerekli görsel yeşillikler yapılarak bambaşka bir görünüme kavuşması sağlandı.

 

        Bunların yanı sıra alt yapı çalışmalarına da gereken önemi veren belediye bazı yolların mıcır serimi ile yolun asfalt döşemesini yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sundu.  Altı aylık bir çalışma sonucunda 1764 kamyon mucur serimi,950 kamyon toprak dökümü ve 520 kamyon kaba malzeme kullanıldı. Belediye ekipleri  ayrıca 9610 m2 parke taşı döşemesi çalışması yaptı. Bu süre içerisinde taziye evleri ve mahallelerdeki (köylerdeki) yolların bakım onarım ve yol genişletme çalışmaları son hızla devam ettiriliyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07