KIZILTEPE İLÇESİNDE KADINLARA KANSER TARAMASI

Kızıltepe`de kadınlara rahim ağzı kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çeken eğitim verilerek, kanser taraması yapıldı.

Resmi İlan 11.08.2015 20:07:34 0
KIZILTEPE İLÇESİNDE KADINLARA KANSER TARAMASI

Kızıltepe'de kadınlara rahim ağzı kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çeken eğitim verilerek, kanser taraması yapıldı.

Kızıltepe Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü'ne bağlı Ubeydullah Eren Sağlık Yaşam Alanı çalışanları ve Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından rahim ağzı kanserine yönelik etkinlik düzenledi. Sağlık Yaşam Alanı konferans salonunda gerçekleşen etkinlikte kadınlara rahim ağzı kanseri ile ilgili eğitim verildi. Ardından tarama gerçekleştirildi. KETEM çalışanı Gülcan Bahadır tarafından verilen eğitime kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

'Kadınlarda sık görülen bir hastalıktır'

Gülcan Bahadır, rahim ağzı kanserinin kadınlarda çok sık görülmeye başlandığına dikkat çekerek, erken tanı sayesinde hastalığın getirdiği sorunların büyük oranda azaltılabileceğini söyledi.Bahadır, her gün 4 kadına rahim ağzı kanseri teşhisi konulduğunu, her gün de 2 kadının bu hastalık nedeniyle yaşamını yitirdiğini aktardı. Erken teşhis için bilinen en iyi ve etkili çözümün kadınların risk durumlarına göre belirlenmiş olan tarama programlarına uyarak gerekli tetkikleri düzenli yaptırması olduğunu belirten Bahadır, "Böylece hastalığın yaptığı hasar en aza indirilebilir, yaşam süresi ve kalitesi önemli ölçüde arttırılabilir" şeklinde konuştu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8988,1%2,06
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33