KIZILTEPE BELEDİYESİN`DEN 3 YENİ PARK

Kızıltepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Aşiti Mahallesi, Sanayi Mahallesi ve Cumhuriyet Meydanı?nda 3 yeni park projesi yaptı. Kısa zamanda projesi tamamlanan parkların yapımına başlanacağı açıklandı.

Mardin 27.08.2017 09:57:39 0
KIZILTEPE BELEDİYESİN`DEN   3 YENİ PARK

Kızıltepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Aşiti Mahallesi, Sanayi Mahallesi ve Cumhuriyet Meydanı’nda 3 yeni park projesi yaptı. Kısa zamanda projesi tamamlanan parkların yapımına başlanacağı açıklandı.

 

Kızıltepe Belediyesi  şimdi de vatandaşlarn ve çocukların rahat nefes alabilecekleri alanları çoğalmak adına yaptığı park projeleriyle adından söz ettirmeye devam ediyor

 

Proje aşamasında olan parklardan Aşiti Mahallesindeki park 8 dönümlük arazi üzerine kurulacak  Parkın içerisinde öncelikle çocukların oyun oynayabileceği ve eğlenebileceği; çocuk oyun grubu ve 6 adet trafik oyun grubu bölümü için de akülü araba ve bir adet tırmanma duvarı yer alıyor. Spor yapmak isteyen vatandaşlar için bir adet fitnes alanı yeralan parkta  Yapılacak olan su değirmeniyle görsel zenginlik kazanacak olan park , 150 adet aydınlatma sayesinde ışıl ışıl bir görünüme kavuşacak . 20 adet kamelya, 20 adet piknik masasının da  yer alacağı parkta 6 adet lavabo ve vatandaşların bir araya gelip sohbet edebileceği, bir şeyler yiyip içebileceği bir kafede yer alacağı öğreniildi.. Ayrıca kafenin bulunduğu bölüme ağaç görünümlü bahçe dekoru yapılarak estetik bir görünüm sağlanacak.

 

    Sanayi Mahallesinde 5 dönümlük arazi üzerine yapılacak olan parkta  ise  çocuklar için çocuk oyun grubu yer alırken spor yapmak isteyen vatandaşlar  için fitnes alanı yer alıyor.. Küçük kaya bahçesiyle estetik görüme kavuşacak olan parkta yapılacak olan 40 adet aydınlatma ile akşamları da herkesin rahatlıkla gidebileceği bir alana dönüştürülecek.  Arazide yapılacak olan 2,5 dönümlük yeşil alan çalışması, 25 adet oturma bankı ve 400 m2 kafe ile vatandaşlarn temiz hava almaları ve keyifli zaman geçirmeleri sağlanacak.Parkın içinde ayrıca vatandaşların su ihtiyacını gidermek için de  2 adet çeşme de yer alacak.

 

    Cumhuriyet Meydanında yapılacak olan park ise  500 m2’lik bir alanda yapılacak ve  vatandaşların istediği zaman ulaşabileceği 20 m2’lik taksi durağı  olacak.. Yazın sıcaktan ve kışın soğuktan korunmak adına ayakkabı boyacıları için de bir alan yer alacak olan parkta  Ayrıca ağaçlandırmalar yapılacak ve  10 adet oturma bankı da bulunacak.

 

     

ARTUKLU HABER AJANI-MARDİN/KIZILTEPE


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07