KIZILTEPE BELEDİYE MECLİSİ KAYMAKAMLIĞIN UYGUN GÖRMEDİĞİ İSİMDE ISRAR ETTİ

Kızıltepe Kaymakamlığının ?uygun? görmediği kadın merkezi ismi bir kez daha ?Nuda Kadın Merkezi? olarak Kızıltepe Belediye Meclisinde oy çokluğuyla kabul edildi.

Mardin 5.08.2019 11:15:15 0
KIZILTEPE  BELEDİYE MECLİSİ KAYMAKAMLIĞIN  UYGUN GÖRMEDİĞİ  İSİMDE ISRAR ETTİ

Kızıltepe Kaymakamlığının “uygun” görmediği kadın merkezi ismi bir kez daha  “Nuda Kadın Merkezi” olarak Kızıltepe Belediye Meclisinde oy çokluğuyla kabul edildi.

 

Kızıltepe Belediye Meclisinin 2019 Ağustos ayı olağan toplantısının üçüncü birleşimi Meclis Toplantı Salonu’nda devam etti. Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz’ın başkanlık ettiği toplantıda, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Figen Altındağ, Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanı Zeyni İpek ve belediye meclis üyeleri hazır bulundu. Yoklama yapıldıktan sonra meclis gündemine geçildi.

 

Kızıltepe Belediye Meclisi 12 Haziran gününde gerçekleştirilen toplantıda, Tepebaşı Mahallesindeki “Hanımeli Kadın Merkezi” isimli kadın merkezinin adının “Nuda Kadın Merkezi” olarak değiştirilmesine karar vermişti. Belediye meclisi, kararı yazılı olarak Kızıltepe Kaymakamlığı’na bildirildi. Fakat kaymakamlık, belediyeye konu ile ilgili yazdığı yazıda, kamu yararı görülmediği gerekçesiyle isim değişikliğini uygun görmedi. Belediye meclisinin bugün görülen toplantısında, isim değişikliği kararını tekrar ele aldı. Hanımeli Kadın Merkezi’nin ismi tekrar Nuda Kadın Merkezi olarak değiştirilmesi mecliste oy çokluğuyla ikinci kez kabul edildi.

 

Daha önce ismi “Nuda” olan kadın merkezinin ismi kayyum döneminde “Hanımeli Kadın Merkezi” olarak değiştirilmişti.

 

Toplantıda, Atatürk ve Fırat mahallelerinde bulunan taziye evlerine ve PTT Caddesindeki parka isim verilmesi ise komisyona sevk edildi. Meclis toplantısı bir sonraki birleşimde görüşülmek üzere sona erdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSIMARDİN/KIZILTEPE

 


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10169,43%-0,04
  • DOLAR

    32,29% 0,11
  • EURO

    35,00% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2450,83% 0,20
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00