KIZILCAHAMAM?A 50 MİLYON DOLARLIK DEV PROJE

Çin Halk Cumhuriyeti Sincan Uygur Özerk Bölgesi Urumçi Şehrinde faaliyet gösteren Xinjiang Alkut Şirketler Grubu Ankara İli Kızılcahamam İlçesi?nde Sağlık ve Turizm Alanında yatırım faaliyetlerini yapmak için Belediye Başkanı Muhittin Güney?i ziyaret ede

14.07.2015 10:02:15 0
KIZILCAHAMAM?A 50 MİLYON DOLARLIK DEV PROJE

Çin Halk Cumhuriyeti Sincan Uygur Özerk Bölgesi Urumçi Şehrinde faaliyet gösteren Xinjiang Alkut Şirketler Grubu Ankara İli Kızılcahamam İlçesi’nde Sağlık ve Turizm Alanında yatırım faaliyetlerini yapmak için Belediye Başkanı  Muhittin Güney’i ziyaret ederek Arazi satışı yapıldı.

Ankara Urumçi Tarım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Latip ve Ankara Urumçi Tarım A.Ş’nin kurucularından Doç. Dr. Vâris Çakan önceki gün Belediye Başkanı  Muhittin Güney’i makamında ziyaret ederek projenin gerçekleştirileceği alanın Belediye Meclisi tarafından alınan karar ile Belediye Encümenine yetki verilerek, satış sözleşmesi Belediye Başkanı Muhittin Güney, Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin İlhan, Belediye Encümen Üyeleri Murtaza Güngör ve Yusuf Şengül’ün himayelerinde imzalandı.

Ankara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi tarafından yaklaşık 2 yıldır yürütülen yatırım tanıtım çalışmaları neticesinde planlanan yatırım, Ankara’ya sağlık ve turizm alanında ilk etapta yaklaşık 50 milyon dolarlık yatırım planlanıyor.

Kızılcahamam’da termal sağlık turizminin Uygur ve Çin tababetini içeren tamamlayıcı tıp uygulamaları ile birleştirilecek olan projede alanında yetişmiş Uygur ve Çin tababet doktorları geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemleriyle tedavi yapmaktadır. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tamamlayıcı Tıp Merkezi bu hizmetler esnasında Uygur ve Çin tamamlayıcı tıp hekimleri muayene, tetkik, rapor, reçete ve diğer uygulamalara nezaret eder, konsültasyon yapmaktadır. Ayrıca Uygurlu yatırımcılar Kızılcahamam’a maliyeti 100 milyon doları aşan en yeni teknolojilerle donatılmış Uygur ilaç fabrikasını kurması hedefleniyor.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/KIZILCAHAMAM

HABER:ABDULLAH ORTAÇ

 


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07