KIZILAY KAN BAĞIŞI BEKLİYOR

Türk Kızılayı Mersin Şube Başkanı Necmi Erdem, Kızılay?ın kan bağışı kampanyasının Ramazan?da da devam ettiğini belirterek, ?Ramazan?da kan vermenin dinen sakıncası olmadığına dair müftülüklerimizin bildirileri vardır. Kan vermek isteyen vatandaşlarımızı

3.07.2015 15:19:31 0
KIZILAY KAN BAĞIŞI BEKLİYOR

Türk Kızılayı Mersin Şube Başkanı Necmi Erdem, Kızılay’ın kan bağışı kampanyasının Ramazan’da da devam ettiğini belirterek, “Ramazan’da kan vermenin dinen sakıncası olmadığına dair müftülüklerimizin bildirileri vardır. Kan vermek isteyen vatandaşlarımızı Kızılay’ın çadırları Erdem, “Bildiğiniz gibi kan acil bir ihtiyaç değil, devamlı bir ihtiyaç. Kan bağışı konusunda hiçbir vatandaşımızın çekincesi olmamalı. Ramazan Bayramı öncesi hem sağlıkları için hem bir hayat kurtarmak için vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyoruz. 18 yaşından itibaren 65 yaşına kadar herkes sağlıklı olduğu sürece kan bağışı yapabilir. En önemlisi de kan bağışı yaparak bir hayat kurtarmış olacaksınız” diye konuştu.

Birçok vatandaşın Ramazan ayında kan verilip verilemeyeceği konusunda kafa karışıklığı yaşadığını da belirten Erdem, “Ramazan’da kan vermenin dinen sakıncası olmadığına dair müftülüklerimizin bildirileri vardır. Kanın hangi saatte verileceği konusunda farklı görüşler, yorumlar olsa da genel olarak Ramazan’da kan vermenin dinen bir sakıncasının olmadığı görüşü dile getirilmektedir. İhtiyaç duyan vatandaşlarımız bu konuda müftülüklerle görüştükten sonra kurumumuza gelip kan bağışı yapabilirler. Kan merkezlerimizde uzman sağlıkçı arkadaşlarımız bağışçının yaşını, sağlık durumunu göz önüne alarak kan bağışını kabul etmektedir. Vatandaşlarımızın bağışladığı kan bir hastaya nakledildiğinde bağışçı vatandaşımıza SMS ile bilgi verilmektedir” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN

 


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07