KIZILAY`DAN KAN BAĞIŞI ÇADIRI

Türk Kızılayı Mezitli Şubesi, Mezitli İlçesi Merkez Mahallesi Muhtarlık binası önüne kan bağışı çadırı kurdu.

26.05.2016 08:39:46 0
 KIZILAY`DAN KAN BAĞIŞI  ÇADIRI

Türk Kızılayı Mezitli Şubesi, Mezitli İlçesi Merkez Mahallesi Muhtarlık binası önüne kan bağışı çadırı kurdu.

Türk Kızılayı Mezitli Şubesi kan bağışını arttırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Her Pazartesi Mezitli Belediyesi önüne kan bağışı çadırı kuran Türk Kızılayı Mezitli Şubesi, Mezitli ilçesi genelinde kan bağışını arttırmaya yönelik projesini hayata geçirdi.  Mahalle Muhtarlarıyla görüşen Türk Kızılayı Mezitli Şube Başkanı Ali Büyüker, muhtarlık binalarının önüne kan bağışı çadırı kurarak, vatandaşları kan vermeye yönlendirilmesi için çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Türk Kızılayı Mezitli Şubesi olarak kan bağışının önemi konusunda vatandaşlarda farkındalık yaratmak için mücadele verdiklerini ifade eden Büyüker, “Kan bağışında bulunmak hastanın hayatta kalabilmesi bakımından son derece önemli bir noktadır. Bizler vatandaşlarımıza kan bağışının çok insancıl ve onurlu bir davranış olduğunu vurguluyoruz. Kan bağışı yaptığınızda sadece ihtiyacı olan insanın sağlığına kavuşmasını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda kendi sağlığınız için de olumlu bir şey yapmış olursunuz” dedi.

MAHALLELERDEKİ ETKİNLİKLER SÜRECEK

Kan bağışı çadırını Mezitli ilçesine bağlı muhtarlarla görüşerek, muhtarlık binaları önüne kurdurmak istediklerini belirten Ali Büyüker, “İlk olarak Merkez Mahallesi Muhtarımız Mustafa Dinç’le görüşerek buraya kurduk. Sağ olsun Muhtarımız da bize hem öncülük etti hem de büyük destek verdi. Merkez mahallesinde yaşayan vatandaşlarımız da büyük duyarlılık gösterdiler. Ben başta Merkez Mahallesi Muhtarımız Mustafa Dinç başta olmak üzere tüm Merkez Mahallesi halkına verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN

25° / 13.5°
  • BIST 100

    10168,12%1,12
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2442,48% 0,74
  • Ç. ALTIN

    3909,59% -0,34