KIZILAY?DAN İPEKYOL G.M. GENÇLERİNE ERGEN PSİKOLOJİSİ EĞİTİMİ

Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren İpekyol Gençlik Merkezi Kurumlar arası koordinasyon kapsamında Şanlıurfa Kızılay Kan Merkezi ile birlikte Gençlere Ergen Psikolojisi Eğitimini düzenledi. Eğitime İpekyol Gençlik

14.11.2019 13:24:30 0
KIZILAY?DAN İPEKYOL G.M.  GENÇLERİNE ERGEN PSİKOLOJİSİ EĞİTİMİ

Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren İpekyol Gençlik Merkezi Kurumlar arası koordinasyon kapsamında Şanlıurfa Kızılay Kan Merkezi ile birlikte Gençlere Ergen Psikolojisi Eğitimini düzenledi. Eğitime İpekyol Gençlik Merkezi kursiyerleri ve Göbeklitepe ortaokulu öğrencileri katıldı.

 

Kızılay yetkilileri ve gönüllüleri tarafından verilen eğitimde; Ergenlik dönemi insan hayatının dönüm noktalarından biridir. 12-13 yaşlarında başlayıp 19-20 yaşlarına kadar devam eden fiziksel ve ruhsal olarak çok büyük değişimlerin yaşandığı bir dönemdir. Fiziksel değişime nispeten daha kolay uyum sağlayan ergenler, ruhsal gelişimlerinde bocalamaktadırlar. Ergenlik döneminde genç kendisini yalnız hisseder ve vücudundaki, ruhsal dünyasındaki değişikliklerden korkar Ergenlerden bazıları bu dönemi rahat atlatırken, birçoğu derinden etkilenmekte, yoğun bir bunalım ve karmaşa yaşamaktadırlar. Ergen kimlik oluşturma sürecinde cesaretlendirilir, desteklenirse kendine özgü bir kimlik oluşturur ve ruhsal açıdan sağlıklı olur. Bu dönemde kimliğini netleştiremezse sürekli kimlik karmaşası yaşayacak, bocalayacak ve kimlik bunalımı ortaya çıkacaktır. Kuşkusuz, gençlik çağında ortaya çıkan değişikliklerin tümü olumsuz değildir. Ruhsal alanda yaşanan çalkantı yanında, gençte pek çok olumlu gelişme gözlenir. Gencin düşünme yeteneğinde önemli sıçramalar olur. Soyut kavramları daha iyi anlar ve kullanır. İlgi alanı genişler ve çeşitlilik kazanır. İleride seçeceği meslekle ilgili konulara eğilir. Bir şeyler yapmak, başarılı olmak eğilimi çok güçlenmiştir. Toplumsal olaylara ilgi duyar. Hiçbir şeyi beğenmez tutumu, giderek yerinde eleştirilere ve yorumlara dönüşür. Coşkuludur. Duygu ve düşüncelerini inançla savunur. Denildi.

 

Eğitim ile ilgili açıklama yapan İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm Aktabur; Gençlik ve Spor Bakanlığımızın misyonu ve vizyonu doğrultusunda Gençleri hayata bilgili, bilinçli, donanımlı ve daha sağlıklı yetiştirmek adına İpekyol Gençlik Merkezimize gelen gençlere yönelik Ergen Psikolojisi Eğitimini gerçekleştirdik. Programın gerçekleşmesinde emeği geçen Şanlıurfa Kızılay Kan Merkezi yetkilileri ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu tür programlarımız bundan sonraki süreçte de devam edecektir. Tüm Gençlerimizi Gençlik Merkezlerimizde ücretsiz olan kurs, eğitim, gönüllülük faaliyetleri, sosyal, sportif, sanatsal ve kültürel çalışmalardan istifade etmeye davet ediyorum dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ŞANLIURFA


24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,49% 0,04
  • EURO

    34,69% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2501,13% 0,69
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22