KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ SİYASİ İÇERİKLİ DİYE İSTİKLAL MARŞININ OKUTULMADIĞI İDDİASINI YALANLADI

Kırıkkale Üniversitesi mezuniyet töreni sırasında İstiklal Marşı?nın ?Siyasi içerikli olduğu için? yasaklandığı iddia edildi. Konuyla ilgili ortaya çıkan video ise sosyal medyaya bomba gibi düştü.Ancak akşam saatlerinde Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü y

21.06.2019 19:45:06 0
KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ SİYASİ İÇERİKLİ DİYE İSTİKLAL MARŞININ OKUTULMADIĞI İDDİASINI YALANLADI

Kırıkkale Üniversitesi mezuniyet töreni sırasında İstiklal Marşı’nın “Siyasi içerikli olduğu için” yasaklandığı iddia edildi. Konuyla ilgili ortaya çıkan video ise sosyal medyaya bomba gibi düştü.Ancak akşam saatlerinde Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü yayınladığı yazılı duyuruda olay yalanlandı.

Kırıkkale Üniversitesi mezuniyet töreni sırasında İstiklal Marşı’nın “Siyasi içerikli olduğu için” yasaklandığı iddia edildi. Konuyla ilgili ortaya çıkan video ise sosyal medyaya bomba gibi düştü.Videodaki görüntülerde sahneye çıkarak konuşma yapan bir genç Üniversite Rektörlüğü tarafından İstiklal Marşı’nın “Siyasi içerikli olduğu için” yasaklandığı iddiasında bulunuyor.daha sonra gelen güvenlik görevlileri tarafından kürsüden indirlen konuşmacı görüntüleri sosyal medayada olay yarattı.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve ayakta duran insanlar

Ancak akşam saatlerinde Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan yazılı duyuruda;Mezuniyet töreninde törene katılan 500 kişi tarafından coşku ile okunduğu belirtilerek sosyal medyada Üniversite mezniyet töreninde  İstiklal Marşı’nın “Siyasi içerikli olduğu için” yasaklandığı iddiası yalanlandı.

 

İşte Kırıkkale Üniversitseinden yapılan resmi açıklama;

Görüntünün olası içeriği: yazı

 

ARTUKLU HABER AJANSI-KIRIKKALE


30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9815,32%0,96
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,92% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2432,93% 0,41
  • Ç. ALTIN

    4000,71% 0,15