KILIÇDAROĞLU:?SANDIĞA GİDERKEN ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım erken genel seçimine saatler kala çıktığı İzmir turunda Ödemiş?te vatandaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu, Ödemiş?te ?Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk

Siyaset 30.10.2015 15:31:14 0
KILIÇDAROĞLU:?SANDIĞA GİDERKEN ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım erken genel seçimine saatler kala çıktığı İzmir turunda Ödemiş’te vatandaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu, Ödemiş’te “Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır” diyerek vatandaşlardan destek istedi.
ÖDEMİŞ’TE HÜKÜMET MEYDANI
Ödemiş Hükümet meydanını dolduran vatandaşlara CHP’nin projelerini anlatan ve ülke gündemini değerlendiren Kılıçdaroğlu, yetkiyi saraydan değil halktan istediğini vurguladı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, CHP’nin İzmir Milletvekilleri ve adayları ile çevre ilçelerin belediye başkanları, ilçe başkanlarının katıldığı mitingde Kılıçdaroğlu, “Buraya klasik bir propaganda yapmaya gelmedim, buraya bütün vatandaşlarımı düşünmeye davet etmeye geldim” diye konuştu.
Türkiye’nin Cumhuriyet tarihinin en derin krizlerinden birini yaşadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’yi kimin yönettiği belli değil. Anayasası askıda, gazeteler, TV’ler üzerinde büyük baskı var. TV ekranları karartılıyor, gazeteciler ölümle tehdit ediliyor, vatandaşın haber alma hakkı kısıtlanıyor. Bu süreç bize yakışan bir süreç değil. Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları bu ülkeye bağımsızlığı getirirken aynı zamanda özgürlüğü, insan haklarını, kadın erkek eşitliğini getirdi. Gazi Mustafa Kemal şunu söyledi: ‘Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’. Yani ‘Güçlü bir sosyal devlet kurulmak zorundadır’ dedi. Bu devlet herkesin sahibi olmak zorundadır. Ama şu anda Türkiye bir ateş çemberinden geçiyor. ‘İhracatımız düştü’ diyorlar, komşu mu bıraktın sen? ‘Turist gelmiyor’ diyorlar, niye gelsin? ‘İstikrarın kaynağı’ diyorlardı, bir partinin kendisi sorunsa o partinin bu memlekete faydası olmaz. Bir kişi kendi iradesini saraya ipotek etmişse o kişiden fayda gelmez.”
“7 MİLYON EVDE 22 MİLYON fakir VAR”
Konuşması sık sık “Başbakan Kemal” sloganlarıyla kesilen Kılıçdaroğlu, “1 Kasım’da bize bir görev düşüyor. Çocuklarımız için ülkemiz için. 13 yılda ne hale geldik, birbirimize selam veremiyoruz. Kavgadan bıktık, eğer bir ülkede çocuklar babalarını değil de babalar çocuklarını toprağa verirse o ülkede sorun var demektir" ifadelerini kullandı. Babaların, gencecik fidan gibi çocuklarını toprağa verdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Acı, kan gözyaşı bu memleketin kaderi değil. İşçisiyle, çiftçisiyle, köylüsüyle, emeklisiyle memuruyla yeter dememiz lazım. Türkiye bunu hak etmiyor. Yazık günah bu memlekete. Ayrışmayacağız, bölünmeyeceğiz. Bir arada olacağız güçlü olacağız. Birilerinin ihtirasları yüzünden kavga ediyoruz. Bu ülkede 22 milyon fakir var. 7 milyon evde 22 milyon fakir var. Aylık gelirleri 300 lira ve daha altında. O evlerdeki çocuklar bizim çocuklarımız değil mi? Onlar sahip çıkmadılar, sizden yetki istiyorum. Ben yetkiyi saraylardan istemem ben yetkiyi halktan istiyorum."
“BU ÜLKE SAMAN İTHAL EDECEK ÜLKE MİYDİ?”
Ödemiş’in bereketli ovaları olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Çiftçi şu soruyu kendine sormalı; ‘Neden dünyanın en pahalı mazotunu bana satıyorlar?’ Petrol olmayan diğer ülkeler de var neden en pahalı mazotu size satıyorlar. Bana yetki verirseniz çiftçiye mazotu 1 lira 80 kuruştan vereceğim. Çiftçi üretmezse bizim karnımız doymaz. Tarım her yerde stratejik sektördür. Sandığa giderken şunu Allah aşkına düşünün; bu ülke saman ithal edecek ülke miydi? Bu ülke canlı hayvan, et ithal edecek ülke miydi? Biz bir ara Ortadağu’yu besliyorduk.”
“SANDIĞA GİDERKEN ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN”
Her dört üniversite mezunundan birinin işsiz olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Türkiye iyi, Türkiye iyi diyorlar neresi iyi Allah aşkına? Her dört üniversite mezunundan biri işsiz. 8 milyon işsiz var. Az önce Tire’de bir kadın yakama yapıştı; ‘İki çocuğum var işsiz. Askerden geldiler iş bulamadılar ne yapacağım ben?’ diyor. Eğer bir evde bir işsiz varsa o evde huzur olmaz. Bu seçimler diğer seçimlere benzemiyor. Bu seçimler Türkiye’nin kaderini belirleyecek. Herkesle kavga eden bir hükümet olur mu? Vatandaşı hor gören bir siyasi anlayış olur mu? Bir evde bir çocuk yatağa aç girerse o annenin dramını kim çözecek, kim derman olacak? 13 yıldır olmadılar, ben söz veriyorum hiçbir ailenin geliri 750 liranın altında olmayacak. Hiçbir çocuk bu güzel topraklarda yatağa aç girmeyecek. Benim saray merakım yok, ben sizler gibi birisiyim. Köşeyi dönme merakım yok, Allah’a şükür kul hakkı yeme gibi bir geleneğim yok. Ben bu ülkenin insanlarını düşünüyorum. Kendi çocukları iş buldu sanıyorlar ki; herkesin çocuğu iş buldu. Sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun.”
“SİYASİ PARTİLER DEVLET OLMAZ, DEVLETİ YÖNETİR”
Cumhuriyet tarihinde bu kadar kolay kandırılan bir yönetim görülmediğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Bizi kandırdılar diyorlar. Gittiler çözüm süreci diye bir süreç getirdiler. 50 sefer söyledik yanlış yapıyorsunuz diye. ‘Sen bilmezsin, biz yapacağız’ dediler. ‘Terörü bitireceğiz’ dediler kredi açıyoruz kardeşim. 7 Haziran’dan sonra terör azdı, neden? Dönüp dediler ki; ‘PKK bizi kandırdı’. Sen çocuk musun kardeşim? Sen devlet yönetiyorsun. Öbür taraftan çıktı; ‘Paralel bizi kandırdı’ öbür taraftan yine ‘Esad bizi kandırdı’. Herkes seni kandırıyorsa bu ülkeyi nasıl yöneteceksin? Böyle bir yönetim cumhuriyet tarihinde olmamıştır. Oy verdiniz eyvallah, hiçbir vatandaşımı niye şu partiye oy verdiniz diye suçlama getirmedim. Demokraside her kesim oyunu kullanır. Ama siyasi partiler devlet olmak için değil devleti yönetmek için gelir. Devletle siyasetin farkı var.”
“İNSANCA, HAKÇA BİR DÜZEN”
Okullarda tam gün eğitim ve ücretsiz öğle yemeği sözünü Hükümet meydanında yineleyen Kılıçdaroğlu, emeklilere yılda iki maaş ikramiye verilmesi ve asgari ücretin 1500 lira olması için halktan yetki istediklerini kaydetti.
Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Annelere bir sözüm var; çocuklarınızı tam gün okula göndereceksiniz. Sabah gidecek, akşam evine gelecek. Beslenme çantası olmayacak. Öğretmenleriyle beraber öğle yemeğini hiçbir bedel ödemeden yiyecek. Öğretmeni bu toplumun lideri ve önderi yapacağım. Öğretmeni baş tacı yapmayan bir toplum gelişemez. Şunu unutmayın Davutoğlu saray için çalışır. Çalışıyor da zaten. Ama Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Gelin hep beraber yeni bir başlangıç yapalım. Ecevit ne diyordu; ‘Ne ezen, ne ezilen insanca hakça bir düzen.”
“HUZUR İSTEYENLER ÇOĞUNLUKTA”
Cumhuriyet Halk Partisi’nin kul hakkı yemeyen, dürüst insanların partisi olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, herkesin 1 Kasım’da sandığa gitmesi gerektiğini belirterek, partililerden daha önce başka partilere oy vermiş seçmeni CHP’ye oy vermeye ikna etmelerini istedi.
AKP’nin CHP’nin seçim bildirgesinden kopya çektiğini aktaran Kılıçdaroğlu, “Huzur içinde yaşamak istiyoruz, refah içinde yaşamak istiyoruz. Aslında biz çoğunluğuz, milyonlarız. Farklı partilerdeyiz. Huzuru ve refahı isteyenler bu çatının altında, Altı Ok’un altında toplansın. Cumhuriyet Halk Partisi ana partidir. Bütün partilerin kaynağıdır Cumhuriyet Halk Partisi. Türkiye daha ağır sorunlarla karşılaşmasın diyorsanız oyunuzu Cumhuriyet Halk Partisi’ne verin. Biz kimsenin inancıyla, yaşam tarzıyla uğraşmayız” şeklinde konuştu.
Kılıçdaroğlu, “Halkın umudu Kılıçdaroğlu” sloganları üzerine “Benim umudum bu ülkenin insanları” ifadelerini kullandı.
YOĞUN MİTİNG MARATONU
Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından partisinin İzmir Milletvekili adayları ile birlikte vatandaşları selamlayarak karanfil attı. Özel Harekat ve Çevik Kuvvet polislerinin alanın yanında hazır bekletildiği ve bazı caddelerin trafiğe kapatıldığı miting sonunda bariyerleri aşan vatandaşlar Kılıçdaroğlu’na sevgi gösterilerinde bulundu.

 

ARTUKLU HABER AJANI-/İZMİR


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19