İZMİRLİ BİLİRKİŞİLER EĞİTİMLERE DEVAM EDİYOR.

Tüm Bilirkişiler Mesleki ve Dayanışma Derneği ile İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odasının Bilirkişilik ve Uzlaştırmacılık Komitesi bir arada dosya yazma teknikleri eğitiminde iş birliği yaptılar.

Yaşam 16.07.2023 10:36:00 0
İZMİRLİ BİLİRKİŞİLER EĞİTİMLERE DEVAM EDİYOR.

Tüm Bilirkişiler   Mesleki  ve  Dayanışma  Derneği  ile  İzmir  Serbest  Muhasebeci  Mali  Müşavir Odasının Bilirkişilik ve Uzlaştırmacılık Komitesi  bir arada dosya yazma teknikleri eğitiminde iş birliği yaptılar.


Tüm Bilirkişiler Mesleki Dayanışma Derneği ve aynı zamanda , İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler odası Bilirkişilik ve Uzlaştırmacılık komitesi Başkanı olan Dilek Köktaş  Gündoğdu  yaptığı açiklamada;  Bilirkişilik  çok önemli  bir görev içeriyor, bizler Adaletin gerçekleşmesinde adeletin mihenk taşları olan Hakim ve Savcılarımıza kendi alanlalarımızda bilgi ve belgeler ışığında  yol gösteriyoruz.


Yaptıgımız işin ne kadar değerli ve önemli olduğunun farkındayız, 2018 yılında kurulan derneğimizin bir amacıda  Bilirkişilik  yapan arkadaşlarımıza ve yeni başlayanlara deneyimlerimizi aktarmak ,rapor yazma tekniklerini anlatmaktır.


Yaptığımız her  dosya yeni deneyimler kazandırdığı için hep beraber örnek olayları irdeleyip  bir arada beyin fırtınası yaparak daha farkındalıkla daha anlaşılabilir ve amacına uygun dosyalar hazırlayıp bilirkisilerimizin daha yetkin olması,hakim ve savcıların daha kolay anlayıp karar vereceği raporların oluşmasında katkı sağlamak olduğunu söyledi.
Dilek Köktaş Gündoğdu, Tüm  Bilirkişiler  Mesleki  ve  Dayanışma  Derneği  olarak bu tür eğitimlere devam edeceklerini açıkladı ve kendileri ile iş birliği  içinde olan Serbest  Muhasebeci  Mali  Müşavir  Odasında ayrıca verdikleri destekler için teşekkür  etti.


Bilirkişi Çalışma gruplarına bu ay eğitim veren Emekli banka Müdürü Ferruh Çınar, bankacılık mevzuatı üzerinden örnek rapor ile rapor yazarken dikkat edilecek hususları ,dosya yazarken kullanacak banka dokümanlarındaki incelikleri ve sonuç kısmında özellikle belirtilmesi gereken hususları anlattı.

 


Dilek  Köktaş  Gündoğdu  ,bundan sonra derneklerinin,  workshoplar yaparak, mesleğinde duayen olmuş kişiler ile çeşitli  eğitimlere devam edeceklerini söyledi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İZMİR


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19