``İZMİR`DEN ZAFER BEKLİYORUZ``

Başbakan Ahmet Davutoğlu katıldığı ,Ak Parti İzmir 5.olağan kongresinde,İzmir`den müjde bekliyoruz, İzmir`den zafer bekliyoruz. Milli irade zaferi bekliyoruz`` dedi.

Siyaset 31.01.2015 21:40:07 0
``İZMİR`DEN ZAFER BEKLİYORUZ``

Başbakan Ahmet Davutoğlu katıldığı ,Ak Parti İzmir 5.olağan kongresinde,``İzmir`den müjde bekliyoruz, İzmir`den zafer bekliyoruz. Milli irade zaferi bekliyoruz`` dedi.

Davutoğlu, Halkapınar Spor Salonu`nda düzenlenen AK Parti İzmir İl Kongresi`nde yaptığı konuşmada, Başbakanlığın büyük onur olduğunu ama en güzelinin millete baş hadim (hizmet eden), baş hizmetkar olabildiğini söyledi.

Milletin hizmetkarı olduklarını dile getiren Davutoğlu, cumhuriyet felsefesinin esasında cumhura inanmanın ve güvenmenin bulunduğunu vurguladı.

Davutoğlu, son 1 aydan hareketle Cumhuriyet`ten ne anladıklarını gösterdikleri bazı ziyaretlerde bulunduklarını anımsatarak, Aydın, Muğla, Osmaniye, Mersin, Diyarbakır ve Batman`a gittiklerini bildirdi.

"Muğla`da, Osmaniye`de yörük obalarıyla buluşursak nasıl coşkuyla karşılanmışsak, bugün İzmir`de, geçen haftalarda Aydın`da efelerle nasıl büyük bir coşkuyla buluşmuşsak Diyarbakır`da da Batman`da da ordaki Kürt, Zaza kardeşlerimizle aynı coşkuyla buluştuk. Tekirdağ`daki Evlad-ı Fatihan ile aynı coşkuyla buluştuk" diyen Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Çünkü bizim zihniyetimizde, cumhur arasında ayrım yapmak, cumhur arasında fark gözetmek yoktur. Cumhuriyet`in esası budur. Şimdi soruyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Doğu Anadolu`da var mı? İç Anadolu`da yüzde 5`i, yüzde 10`u geçebiliyor mu? Peki cumhuru nasıl kuşatacak Cumhuriyet Halk Partisi? Cumhurla nasıl buluşacak? Cumhurla buluşmayan bir parti Cumhuriyetçi olabilir mi, olabilir mi? Peki MHP, Doğu`da, Güneydoğu Anadolu`da var mı? Peki HDP İç Anadolu`da var mı? Şimdi soruyorum. Doğu Anadolu`da, Güneydoğu Anadolu`da, Ege`de Trakya`da, Karadeniz`de, İç Anadolu`da olan, yegane olan parti hangi parti? Cumhuru kucaklayan parti, hangi parti? Doğu ve Güneydoğu Anadolu`da kim var? İç Anadolu`da kim var? Kıyılarda kim var? Dağlarda kim var.

Biraz önce Anadolu Filarmoni Orkestrası`nın söylediği türküler, sonra seyrettiğimiz gösteride olduğu gibi vatanımızın her köşesinde kim var? Sadece AK Parti var."

Davutoğlu, cumhuriyetçilik anlayışlarının, cumhurun tümünü kucaklamakla başladığına işaret ederek, "Ders bir. CHP, ey CHP, İzmir`de cumhuriyetçilik yapmayacaksın. Anadolu`nun her yerinde cumhurla buluşmadan cumhuriyetçilik yapılmaz. Biz cumhuru yüreğimizde hissetmişiz. Ona yüreğimizle bağlanmışız. Yüreğimizi parçalamamışız. Yüreğimizde Hakkari`de var, Edirne`de var, Muğla`da var, Artvin`de var. Daha da ötesi var. Bizim yüreğimizde İzmirimizde bulunan Türkiye harmanın her bir köşesi olduğu gibi Balkanlar`da var Kafkaslar`da var, Ortadoğu`da var" değerlendirmesinde bulundu.

"Nevzuhur bir devlet değiliz"

Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin, nevzuhur bir devlet olmadığını vurgulayan Davutoğlu, "Tarihi bir gelenek içinde gelip, Selçuklu ve Osmanlı halkasıyla köklü devlet geleneğimizin son yüce halkasıdır" ifadesini kullandı.

Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti onur ve itibar kazandıkça insanlığın da onur ve itibar kazanacağını anlattı.

Türkiye`de nasıl cumhuru kucakladıklarsa aynı aşkla, aynı azim ve aşkla Balkanları da kucakladıklarını kaydeden Davutoğlu, Cumhuriyet`in orada kendisini Evlad-ı Fatihan olarak gördükleri kardeşlerini de bağırlarına bastıklarını aktardı.

"Milli irade hiçbir zaman onlara vize vermez"

Başbakan Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"İkinci prensip, eğer cumhuriyetçi olacaksanız milli iradeye saygı göstereceksiniz. Milli iradeye saygı göstermeyenler cumhuriyetçi olamaz. Şimdi CHP`nin tarihine bakın. 60 ihtilalinin arkasında, darbelerin arkasında onlar var. 28 Şubat ikna odalarını yapanlar CHP`de milletvekili. Son olarak 17-25 Aralık kumpaslarıyla milli iradeyle işbaşına gelmiş hükümeti, Başbakanımız o zaman Sayın Recep Tayyip Erdoğan`ı, `dönemin başbakanı` diye adlandıran paralel çeteyle işbirliği yapanlar cumhuriyetçi olamaz. Eğer Sayın Kılıçdaroğlu, gerçekten cumhuriyetçi olsaydı, gerçekten cumhurun değerlerine güvenip, cumhura sığınabilseydi cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olurdu. Aday olmaya cesaret edebildi mi? Edemedi. Çünkü cumhurun ona destek vermeyeceğini biliyor. Madem cumhuriyetçiydiniz kendiniz aday olacaktınız. Kendiniz milletin karşısına çıkacaktınız. Çıkamazlar. Çünkü bilirler ki milli irade hiçbir zaman onlara vize vermez."

"Milli irade her zaman yüreğimizde olmuştur"

Milli iradenin her zaman yanlarında olduğunu bildiklerine dikkat çeken Davutoğlu, "Milli irade bizim önümüzde olmuştur. Bizim arkamızda, sağımızda, solumuzda ama en önemlisi de yüreğimizde olmuştur" şeklindeki görüşünü paylaştı.

Davutoğlu, yüreğiyle milli iradeye sahip çıkamayanların, laflarıyla, kelamlarıyla sahip çıkamayacaklarını söyledi.

"Elhamdülillah artık IMF`den borç isteyen bir Türkiye yok"

Başbakan Davutoğlu, "Cumhuriyetimize tam manasıyla bağlanan İzmirli kardeşlerime sesleniyorum" diyerek, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet`i onurlu kılmak için gece gündüz çalışan AK Parti kadroları adına sesleniyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bundan 12 yıl önce, bu al bayrak ve devletimizi temsil eden, Cumhuriyetimizi temsil edenler, bir IMF memurunun talimatını dinler hale gelmişlerdi. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizi kurmadan önce İzmir İktisat Kongresi`nde Cumhuriyetin ekonomik temellerini attı. Ama ondan 80-85 yıl sonra, 90`lı yıllarda Türkiye Cumhuriyeti Devleti, IMF`den gelecek 5 sente, 1 milyon dolara muhtaç hale getirildi. Cumhuriyet`e sahip çıkmak bu mu? Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti`ni onurlu kılabilmek için 12 yıldır gece gündüz çalışıyoruz ve elhamdülillah artık IMF`den borç isteyen bir Türkiye yok. IMF`ye borç veren bir Türkiye var."

Davutoğlu, Halkapınar Spor Salonu`nda düzenlenen partisinin İzmir 5. Olağan Kongresi`nde, cumhuriyetçiliğin lafla, sözle olmayacağını, cumhura güvenmek, milli iradeye saygı göstermek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti`ni değil namerde, merte dahi muhtaç etmemek gerektiğini söyledi.

"Bizim dönemimizde devletimiz, Cumhuriyetimiz, herhangi bir otorite karşısında boyun eğdi mi, borç istedi mi? Daha önce borçları ödedik mi? Başımız her yerde dik mi`` diye soran Davutoğlu, Anadolu`nun her köşesinde olduğu gibi Avrupa`da buluştuğu vatandaşların da hepsinin başının dik olduğunu vurguladı.   

Davutoğlu, "Allah bize bu yetkiyi, emaneti, bu sorumluluğu verdiği her anda Cumhuriyetimizi başı dik bir devlet yapmak için gece gündüz çalışacağız. Bizim cumhuriyetçilikten anladığımız budur`` ifadelerini kullandı.

Milliyetçilik, vatanperverliğin de lafla değil devletin gücüyle, kudretiyle, şefkatiyle olacağına işaret eden Davutoğlu, ``Gücü, şefkati, kudreti olmayan bir devletin siyasileri eğer milliyetçilik, vatanperverlik yapmaya kalkarlarsa bu sadece hamasi nutuk olur`` dedi.

``Önemli olan milletin başını öne eğdirmemek``

Ocak ayının başında Savunma Sanayi İcra Komitesini topladıklarını ve bazı kararlar aldıklarını anımsatan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

``Şimdi bir kıyaslama yapmanızı istiyorum aziz İzmirliler. Cumhuriyetimizin onurunu, milletimizin itibarını her zaman savunmuş Hasan Tahsin`in torunları, bir mukayese yapın. Biz iktidara gelmeden önce, 1990`lı yıllarda, 2001`de Türkiye başka ülkelerden hibe silah alıyordu. Şu demek, 30-40 yıl başka bir ülke kullanmış silahları, `Artık benim işim bitmiş` demiş, tankları Türkiye`ye yolluyor. Biz o tankları alıp başka bir ülkeye, ülke isimlerini zikretmiyorum ama siz bilirsiniz. Bugün her yerde başı dik Filistin`i savunduğumuz için bilirsiniz, İsrail`e modernizasyon için gönderiyorduk. Bu mudur milliyetçilik? Sayın Bahçeli`nin devri iktidarında Türkiye Cumhuriyeti Devleti dışarıdan gelen hibe silahlara muhtaçtı. Tanklarını bile modernize edemiyordu. İzmir`e gelip milliyetçilik yapmak kolaydır. İç Anadolu`ya gelip, yapmak kolaydır. Ama önemli olan milletin başını öne eğdirmemek.``

Davutoğlu, Savunma Sanayi İcra Komitesinde önemli bazı kararlar aldıklarını ifade ederek, ``Bir kez daha paylaşıyorum sizlerle. Vatanperverliğimizin, gerçek, ayrıştırıcı, dışlayıcı olmayan, milliyetperverliğimizin esası olarak zikrediyorum, son aldığımız kararla milli savaş uçağımızın ön tasarım aşamasına geçildi. 2023 yılında bu özgür semalarda Türk yapımı milli savaş uçağı uçacak. İşte milliyetperverlik, milliyetçilik, vatanperverlik budur. Hasan Tahsin`in ilk kurşunundan şimdi bütün semalarımızda yüzde yüz Türk yapımı, Türk malı, Türk mühendislerinin ürünü olan milli savaş uçağımız, onurla al bayrağı semalarımızda dalgalandıracak`` diye konuştu.

``Kimseye boyun eğmiyoruz``

Uzay teknolojisine geçiş için çok ciddi adımlar attıklarını da belirten Davutoğlu, ``İşte milliyetçilik anlayışımız bizim bu. Bizim milliyetçilik anlayışımız şu veya bu bölge adına, şu veya bu etnik grup adına başkalarına karşı yürütülen bir mücadele değildir. Ulusalcılık adına şu veya başka gruplarla iş birliği yapıp, milleti, vatanı bölme, ayrıştırma davası değildir. Aksine bizim millet anlayışımız herkesi bir ve eşit gören, özgür gören, demokrasiye bağlı gören gerçek bir vatandaşlık anlayışına dayanır`` dedi.

Bu vatandaşlık anlayışıyla Filistinli babanın da hakkına, hukukuna sahip çıkarak, onurlu bir dış politika takip ettiklerini vurgulayan Davutoğlu, ``Kimseye boyun eğmiyoruz. Ama mazlumlar bize doğru yönlerini döndüğünde işte onlara sahip çıkıyoruz. Soydaşlarımız bizden yardım istediğinde onlara sahip çıkıyoruz`` ifadesini kullandı.

``Rumeli`de her haneye üç emanet gönderiyoruz``

Kongreye Rumeli`den gelen misafirlerin olduğunu, Balkanlar`ın İzmir`de nasıl temsil edildiğinin bilindiğini belirten Davutoğlu, bir müjdeyi daha paylaşmak istediğini söyleyerek, şunları kaydetti:

``Aralık ayında Üsküp`e gittiğimde, orada soydaşlarımızla buluştuğumda, soydaşlarımız bizden bayrak istemişlerdi. `Al bayraklardan bize binlerce gönderir misiniz` demişlerdi. Biz de demiştik ki, `Madem ki böylesine al bayrağa bağlısınız, madem ki Kosava`dan, Makedonya`dan, Saraybosna`dan, İstanbul`a, Ankara`ya, Konya`ya, İzmir`e sadakatla bağlısınız. Size üç emaneti göndereceğiz.` İsteyen herkese. Sadece Üsküp`te değil, Makedonya`da değil, Kosova`da değil bütün Rumeli`ye her haneye üç emanet gönderiyoruz. Üç emanet Türkiye`den, İzmir`den al bayrak, Kur`an-ı azimüşşan ve Türkçe sözlük. İşte sahip çıkmak bu.``

Son Bakanlar Kurulu toplantısında bu konudaki kararı kesinleştirdiklerini, bir ay içinde ilk teslimatların başlayacağını belirten Davutoğlu, ``Biz milleti böyle savunuruz. Orhun Anıtları`na restorasyon mu gerekir, o restorasyon Ankara`dan gider. Kırım Tatarları`na ev mi gerekir, onu AK Parti iktidarları inşa eder. Gagavuz Türkleri`ne su mu lazım, biz göndeririz. Filistin`e hami mi lazım, biz oluruz. Suriye`deki Bayırbucak Türkmenleri`ne, Tel Abyad taraflarına, Haseke`de, Halep`teki Kürt kardeşlerimize sahip çıkmak mı gerekir, biz sahip çıkarız. Hiçbir ayrım olmadan hepsini bağrımıza basarız. Bizim millet anlayışımız, birlik, beraberlik anlayışıdır`` diye konuştu.

``İzmir`den zafer bekliyoruz``

Davutoğlu, salondaki vatandaşların sloganları üzerine, ``Biz de sizlerle gurur duyuyoruz. Ama AK Gençlik gurur duymak yetmez, çalışacaksınız, sizden müjde bekliyoruz. İzmir`den müjde bekliyoruz, İzmir`den zafer bekliyoruz. Milli irade zaferi bekliyoruz`` dedi.

Cumhuriyetçiliklerinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti`ni güçlü kılmak olduğunu bir kez daha vurgulayan Davutoğlu, ``Bizim milliyetçiliğimiz, bütün bir milleti bütünleştirip bir kılmaktır. Yurtdışındaki gönüldaşlarımıza, tarihdaşlarımıza sahip çıkmaktır`` diye konuştu.


ARTUKLU HABER AJANSI-İZMİR


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00