İYİPARTİ MARDİN İL BAŞKANI AKAR'DAN HÜKÜMETE ZAM TEPKİSİ

İYİ Parti Mardin İl Başkanı Süleyman Akar, iğneden ipliğe kadar her şeye yüksek miktarda gelen zamlara tepki gösterdi.

Mardin 21.01.2022 11:02:00 0
İYİPARTİ  MARDİN  İL BAŞKANI AKAR

İYİ Parti Mardin İl Başkanı Süleyman Akar, iğneden ipliğe kadar her şeye yüksek miktarda gelen zamlara tepki gösterdi. 

Akar yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Türkiye'de son yılların en büyük ve en insafsız zamları yapılmıştır. Elektrikte yüzde 125 ve doğalgazda yüzde 25 olmak üzere tek kalemde, akaryakıtta ise son bir yılda yüzde 100'e varan oranlarda zam yapılmıştır. Un, 
ekmek, et ve süt ürünleri, sıvı yağ, çay, şeker, meyve, sebze velhasıl temel gıda ve ihtiyaç maddelerine yapılan ağır zamlar milletimizin belini bükmüştür. Ulaşım, giyim, alkolsüz içecekler velhasıl iğneden ipliğe kadar her şey yüksek oranda zamlanmıştır." 

İYİ Parti Mardin İl Başkanı Süleyman Akar, vatandaşın yapılan insafsız zamların altında ezileceğini belirterek, hükümetin esnafı ve üreticiyi suçlamak yerine kendi görevini yapmasını, girdi maliyetlerini azaltacak tedbirleri almasını ve ilk adım olarak da elektrik, doğalgaz ve akaryakıt zamlarının geri almasını veya makul seviyeye çekmesini istedi. 

Akar, sözlerini şöyle tamamladı: 
"Akaryakıta yapılan zamlar karayolunda yük taşımacılığı ile hayatını idame ettiren kamyoncu esnafımızı zor durumda bırakmış, nakliyeciler yakın zamanda kontak kapatmak durumunda kalmışlardır. Bu gidişle şehirlerarası ve şehiriçi yolcu taşıyan otobüsçüler, şehir içi minibüs ve servisçi esnafı ile ticari taksiler, kontak kapatma ile karşı karşıya geleceklerdir. Akaryakıt fiyatları düşürülmeli veya ÖTV indirim uygulaması devreye alınmalıdır."Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00