İYİ PARTİ MARDİN İL BAŞKAN AKAR'DAN KİRALIK EV SORUNUNU ORTADAN KALDIRACAK' KIRALIK EV BANKASI' FORMÜLÜ

İyi parti Mardin il Başkanı Süleyman AKAR, Kiralık ev sorununu ortadan kaldıracak ''Kiralık Ev Bankası'' Formülü ile çözülebileceğini açıkladı.

Mardin 4.08.2023 08:02:00 0
İYİ PARTİ MARDİN İL BAŞKAN AKAR

 İyiparti Mardin il Başkanı Süleyman AKAR, Türkiye genelinde  kiralık konut ve işyeri bankası (sistemi) kurularak boş veya kiralık durumunda bulunan  daire ve işyerinin tamamını bağlı bulundukları yerdeki belediyeler  tarafından tespit edilerek Belediye Emlak Servisleri tarafından kayıt altına alınarak kiralama yetkisi de belediyelere  TBMM de bir yasal düzenleme yapılmalıdır.   

 

                             Belediyeler, yıllık kira  bedellerini  il ve ilce durumlarına göre belirleyerek vatandaşların uygun fiyatlara ev veya işyeri bulmaları sağlanmalıdırlar.                                 Vatandaş kiralik ev veya işyeri  aradığında,  emlakçı  cadde  veya sokak sokak aramasına gerek kalmadan belediye emlak servisinden kiralık konut veya isyeri olup olmadığını sorgulayarak temin edebilecektir      

 

                         Belediyeler kiralık  konut ve iş yerlerini kendi internet sitelerinde liste halinde yayımlayarak  vatandaşa hizmet vermelidirler.                      

 

         Günümüz Türkiye'sinde  kira fiyatlarının  çok fazla  pahalı olduğu, emekli veya asgari ücretli çalışanların neredeyse kiralık ev tutamaz duruma gelmiş, boş olup kiraya verilmeyen konutlar  belediyeler tarafından kiralama yetkisi ile kiracılara sunulduğunda piyasada arz talep dengesi sağlanmış olacaktır dedi.


TOKİ 'nin orta sınıfın konut ihtiyacının karşılanması için hemen harekete geçmesi için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayarak sözlerini tamamladı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19