?İtilaf ve İttifak? devletlerinin çocukları ?Çanakkale?yi andı?

83 ülkeden öğrenicinin eğitim gördüğü İpek Üniversitesi?nde Çanakkale Şehitleri için bir anma programı düzenlendi. İpek Müzik Kulübü?nun organize ettiği programda, Türk ve uluslararası öğrenciler birlikte Çanakkale Türküleri ve şiirlerini okudu.

22.03.2015 22:02:16 0
?İtilaf ve İttifak? devletlerinin çocukları ?Çanakkale?yi andı?

83 ülkeden öğrenicinin eğitim gördüğü İpek Üniversitesi’nde Çanakkale Şehitleri için bir anma programı düzenlendi. İpek Müzik Kulübü’nun organize ettiği programda, Türk ve uluslararası öğrenciler birlikte Çanakkale Türküleri ve şiirlerini okudu. Programda ayrıca üniversite tarafından hazırlanan ‘’Çanakkale Özel Menüsü’’ öğrenci ve çalışanlara ikram edildi. Menüde, Çanakkale’de savaşan Türk askerine dağıtılan hoşaf, yağlı buğday çorbası ve köy ekmeğinden oluşan yemek verildi. Çanakkale Savaşlarını anlatan “Harp Mecmuası” kitabının da yazarı olan İpek Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Fuat Bilkan, anma programında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “250 bin kişinin yok edildiği Çanakkale gibi bir çok savaş yaşadık günümüze kadar. Dünyanın batısında ve doğusunda son yüzyılda birçok savaşa tanık olduk, kıyımlar yaşandı, insanlık onuru hiçe sayıldı. Çanakkale’ye katılan İtilaf ve İttifak devletlerinin bütün çocukları burada. İpek Üniversitesi’nin çatısı altında, birbirimize karşı dostane yeni bir dünya tasarlıyoruz. Çanakkale’de savaşa katılan bütün itilaf ve ittifak devletlerinin çocuklarıyla barışa doğru yepyeni bir dünyanın adımlarını atacağız. Düşmanın olmadığı, renk körlüğüyle hiç kimsenin rengini, dilini, ırkını görmediğimiz yeni bir dünya için İpek Üniversitesi’nin genç dimağlarına yarının dünyasını oluşturacak gençlerimize çok büyük görevler düştüğünü görüyorum.”

KUTU KUTU KUTU

Müzik Kulübü öğrencileri 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü etkinlikleri kapsamın da mini bir konser verdiler. Dünyanın farklı ülkelerinden öğrencilerin verdiği konserde, “Çanakkale Türküsü” ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitleri’ ne şiiri seslendirildi.

 

KUTU KUTU KUTU

Piyano : Dino Dürrigl Hırvatistan

Keman: Luis Enrique infante Hernandez Venezüella

Türkü: Büşra Demirel Türkiye

Şiir: Leyla Kurbanova Gürcistan

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


28° / 15.3°
  • BIST 100

    10676,70%-1,07
  • DOLAR

    32,20% 0,14
  • EURO

    34,87% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2418,60% 0,37
  • Ç. ALTIN

    3917,34% -0,59