İTFAİYECİLER`DEN ``SESSİZ``PROTESTO

İHAKDER Başkanı Murat ÖZÇELİK 25-30 Eylül İtfaiyeciler Haftasında susma eyleminde bulunacaklarını, herhangi bir etkinlik ya da basın açıklaması yapmayacaklarını açıkladı.

Gündem 16.09.2014 18:00:30 0
İTFAİYECİLER`DEN ``SESSİZ``PROTESTO

İHAKDER Başkanı Murat ÖZÇELİK 25-30 Eylül İtfaiyeciler Haftasında susma eyleminde bulunacaklarını, herhangi bir etkinlik ya da basın açıklaması  yapmayacaklarını açıkladı.

 İHAKDER Başkanı Murat ÖZÇELİK, “Ezildik.. Yıllarca ezildik. Sosyal Güvenlik Kurumunun çıkardığı genelgeyle yıpranmamız gasp edildi, üvey evlat yerine konduk. “Eşitlik nedir?” unuttuk.
Bizler yangına, sıkışmalı trafik kazasına, su baskınına, intihara teşebbüse, göçüğe, su altı ve su üstü aramalara, metan gazı dolu kuyularda arama-kurtarmalara… kısacası her türlü afet ve acil durumlara elimizde kalem, önümüzde klavye ile gitmiyoruz ki.. Biz neden büro memurları gibi genel idari hizmetler sınıfındayız? Bizim neden kendimize özel sınıfımız yok. Afet ve Acil Durum Hizmetleri Sınıfı olamaz mıydık, İtfaiye Hizmetleri Sınıfı olamaz mıydık? Biz büro memuru muyuz yoksa cankurtaran mı?
-Ezildik, yıllarca ezildik. 2014 yılında İş Riski ve Güçlüğü Tazminatımız sadece ve sadece 17 lira. Bir bilgisayar işletmeni bile 2014 yılında 42 lira alırken biz sadece 17 lira almaktayız. Madem ki iş riskimiz yok, madem ki iş güçlüğümüz yok, zehirli dumanlardan dolayı kanser olan arkadaşlarımız neden çok, görevde hayatını kaybeden arkadaşlarımız neden çok. Ölülerimize dahi saygı gösterilmiyor; aynı yerde aynı sebepten dolayı polis ölse şehit, asker ölse şehit ama itfaiyeci ölse şehit denilmiyor.. Varsın şehit demesinler, şehit bilmesinler. Bilen bilir Allah bilir. 
-Bilinmiyoruz. Kaçız, kaç taneyiz.. Kaç memur, kaç işçi, kaç taşeron bilinmiyoruz. Kaç aracımız var, kaç olaya müdahale ediyoruz bilinmiyoruz. İstatistik verilerimizi tutan bir kurum yok.
-Kapatın okullarımızı, liselerde “İtfaiyecilik” bölümlerini, Üniversitelerde “Sivil Savunma ve İtfaiyecilik” bölümlerini.. Kapatın.. Mezun olduktan sonra işsiz gezeceklerse gençlerimiz, taşeron alımları devam edecekse, kapatın okulları.. Okumasın, dirsek çürütmesin gençlerimiz boşu boşuna..
-Bayrak assın belediyeler en acı günlerde.. İtfaiye ismi geri planda kalsın, teşkilat geri planda bırakılsın. Hep belediye isimleri ön planda kalsın.. Bu değil mi belediyelerin isteği.. Allah vermesin, göstermesin o günleri.. Depremleri, patlamaları.. Bizler belediye isimleriyle değil bu kutsal meslek ismiyle ön plana çıkmak istiyoruz. Bizler Afet ve Acil Durum Önleme ve Müdahale Kurumlarıyız..
-Çavuşuymuş, eriymiş… Gel de kızma kaderin kötü cilvesine.. Asker miyiz; çavuşu var eri var.. Askeriyede en düşük hiyerarşiyi bu kutsal meslek çalışanlarına denk görmek, isim koymak heba mı, akıl alır şey mi.. Yıkın tapuları artık.. Açın yarının çağdaş günlerine artık kapılarımızı..
-Yorulduk, çok yorulduk.. 3 itfaiyecinin, 5 itfaiyecinin yapması gereken bir işi tek kişi yapmaktan yorulduk, personel alımını zorunlu kılan yasa olmaması yordu bizi..
-Sınavsız kariyer yapanlar, bir mevsimlikte olsa kendi bayrağını asanlar.. Yarını görememek, güneşi batıyor görmek.. Biz umuda hasret kaldık.
-Ülkem, güzel ülkem; yüz bin liraların hatta milyon liraların gidiyor dışarıya.. Bir itfaiye aracı, malzemesi, teçhizatı yapamıyor muyuz? Mazlumun, yetimin hakkını neden veriyoruz dış ülkelere.. Yapalım artık itfaiye araçlarını, malzeme ve teçhizatlarını..
-Çok yorulduk. Ayda en az 240 saat çalışmaktayız. Sağlık Bakanlığındaki Acil Tıp Teknisyenlerinin çalışma düzenlerine, AFAD’a bağlı arama-kurtarma teknikerlerinin çalışma vardiya saatlerine, Meteoroloji Müdürlüklerinde görev yapan gözlem memurlarının çalışma saatlerine hayran kaldık, hasret kaldık.. Yeter artık diyoruz.. Yeter.. Artık bizi de görün..”
İHAKDER Başkanı Murat ÖZÇELİK tepkilerini bu şekilde dile getirerek İtfaiyeciler Haftasını kutlayacak kadar bu mesleğe değer verilmediğini, Sayın Vekillerimizin kendilerine gelince bir gecede %61 zam yaptıklarını, yıpranma hakkı olarak kendilerine yıllık 90 gün hak verdiklerini söyledi. Bu ülkede bir oturumda 1155 lira zam verildiğini hatırlattı. 
İHAKDER Başkanı Murat ÖZÇELİK İtfaiyeciler Haftasında senelerdir etkinlikler düzenlendiğini, kutlamalar yapıldığını, eylemler ve basın açıklamaları yapıldığını ama ne yazı ki bu zamana kadar İtfaiyecilerin özlük haklarını geliştirmeye yönelik hiçbir çalışma yapılmadığını hatırlattı. Bundan dolayı İHAKDER olarak sessiz eylem yapacaklarını söyledi. ÖZÇELİK son olarak “Umut ediyoruz ki sessizliğimiz taş kalplere su serper, ilgili kurumları faaliyete geçirir.” dedi. ÖZÇELİK İlgili kurumlar ifadesiyle Yetkili Sendika MEMURSEN’e ve Memursenin belediye temsilcisi BEMBİRSEN’e, Hükümetin Milletvekillerine, İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına, Maliye Bakanlığına ve diğer bakanlıklara, AFAD’a ve Belediyeler Birliğine gönderme yaptı. 
Başkan ÖZÇELİK Tüm Türkiye’deki İtfaiye Teşkilatı Üst Yöneticilerine, Genel ve Yerel Dernek Yöneticilerine itfaiyecilerin sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirmelerini rica etti. Son olarak ÖZÇELİK; “Umarım sessizliğimiz bu mesleğe gönül verenlerin sesi, sorunlarımıza çözüm bulabilecek makamların ise vicdanı olur.” dedi.



ARTUKLU HABER AJANSI


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10168,12%1,12
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2442,48% 0,74
  • Ç. ALTIN

    3909,59% -0,34