İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışması Mardin il finali yapıldı

"12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" kapsamında gerçekleştirilen "İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması İl Finali"Mardin'de gerçekleştirildi.

14.03.2022 12:10:00 0
İstiklal Marşı

 "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" kapsamında gerçekleştirilen "İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması İl Finali"Mardin'de gerçekleştirildi.

 

İstiklal Marşı'nı en güzel şekilde ifade etmek, öğrencilerin vatan, bayrak, millet sevgisini ve saygısını geliştirmek, Mehmet Akif Ersoy'u anmak amacıyla düzenlenen  'İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması' Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete irtihal eden tüm şehitlerin adına saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Birimi tarafından koordine edilen "İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması İl Finalinde" ilkokul, ortaokul, lise kategorisinde 10 ilçe birincileri, jüri önünde birbirinden güzel performans sergiledi.

 

Öğrencilerin sırayla sahne alarak İstiklâl Marşı'nı okumalarını takiben, jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucu anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde il birincisi olan öğrencilerimiz şu şekilde gerçekleşti:

 

Anaokulu Kategorisi İl Birincisi  :  Esma Hafsa  ÜNALAN (Kızıltepe TOKİ Anaokulu)

İlkokul Kategorisi İl Birincisi       :  Osman ERAKUMAN (Artuklu Mehmet Nihat Mungan İlkokulu)

Ortaokul Kategorisi il Birincisi   :  Rabia ATIŞ (Yeşilli 19 Mayıs Ortaokulu)

Lise Kategorisi İl Birincisi            :  Muhammed Emir KONUŞ (Midyat Fen Lisesi)

 

Kendi kategorilerinde il birincisi olan öğrencilere 12 Mart 2022 Cumartesi günü Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenecek olan programla ödüllerinin takdimi gerçekleştirilecek.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 

 


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,41% -0,17
  • EURO

    34,69% -0,64
  • GRAM ALTIN

    2439,57% 0,15
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19