İŞTEN ATILAN YURT ÇOCUĞU İÇİN KAMPANYA BAŞLATILDI

Yetiştirme Yurdunda Yetişen Hakan Toldo`nun işten atılmasına karşı imza kampanya sitelerinden biri olarak bilinen Change.org`da bir imza kampanyası başlatıldı.

10.01.2016 14:44:26 0
İŞTEN ATILAN YURT ÇOCUĞU İÇİN KAMPANYA BAŞLATILDI

 

Yetiştirme Yurdunda Yetişen Hakan Toldo'nun işten atılmasına karşı  imza kampanya sitelerinden biri olarak bilinen Change.org'da bir imza kampanyası başlatıldı.

''Yetiştirme Yurdunda Yetişen Hakan Toldo'yu Sokağa Atmayın''Başlıklı imza kapanyası Hayat sende Derneği tarafından başlatıldı.

Muhatabı Emniyet Genel Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olan ve Hayat sende Derneği tarafından başlatılan  kampanya metninde şu ifadeler yer aldı:

''Hakan Toldo. 2 aylıkken çocuk yuvasına girdi. Hiç kimsesi yoktu.  Ben kimin aklındayım? sorusunun yanıtı Hakan'da "hiç"ti hep. Yıllarca yuvada ve yurtta kaldı. Bakıcı başına düşen onlarca çocuğun içinde ben de varım demeye çalıştı. Sevgisini bile öfkeyle göstermeye alıştı. Elinde bir valizle yurttan çıkarıldı. Ne toplum onu anladı, ne de o toplumu. Alışamadı. İzmir Emniyet Müdürlüğünde işe başladı. Hayattaki tek dayanağı bu işti. Bugün Hakan, işyerindeki bazı olaylardan dolayı işinden çıkarıldı. 25 yaşında, gençliğinin baharında, SHÇEK tarafından iyi yetiştirilememiş, temel yaşam becerileri kazandırılamamış bir çocuk olarak, hayatta tek başına.

Biz yurtlarda yetişen gençlerin kurduğu Hayat Sende Derneği olarak yıllarımızı yurtta yetişen ve ayrılan gençlere verdik. Yurttan ayrılan gençlerin hemen her ay bir bir intihar etmesine, ölmesine artık dur demek istiyoruz. Hakan bunlardan biri olmasın. Hayatını kazanabileceği bir işe dönsün.

Lütfen''Denildi.Şimdiden Yurt Çocukları Dernekleri tarafından yoğun ilgi gören kampanyaya ilgi çığ gibi büyüyor.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

ABDULLAH ORTAÇ/ÖZEL HABER


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00