İŞTE BAŞKAN İSMAİL ASİ`Yİ VURANLAR!

Kızıltepe Belediye Başkanı İsmail Asi`ye bugün saat 16.00 sularında makamında silahlı saldırı gerçekleştiren üç zanlının Belediye güvenlik kameralarındaki görüntüleri ortaya çıktı.

Mardin 11.04.2014 21:24:53 0
İŞTE BAŞKAN İSMAİL ASİ`Yİ VURANLAR!

Kızıltepe Belediye Başkanı İsmail Asi`ye bugün saat 16.00 sularında makamında silahlı saldırı gerçekleştiren üç zanlının Belediye güvenlik kameralarındaki görüntüleri ortaya çıktı.

30 Mart 2014 tarihinde BDP`den Kızıltepe ilçesi Belediye Başkanlığı görevine seçilen ve Pazartesi günü yeni görevine başlayan Belediye Başkanı İsmail Asi makamında uğradığı silahlı saldırıda her 2 bacağından vurularak hastanelik edildi.

  Silahla vurulmasından sonra hemen  Ambulans ile Kızıltepe Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınan Kızıltepe Belediye Başkanı İsmail Asi`ye başkanlık makamında silahlı saldırıda bulundukları iddia edilen zanlıların belediye koridorlarındaki güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.Kamera görüntüleri ortaya çıkan  zanlıların İsmail Asi’nin müsait olmadığı için kendileri ile görüşmek isteyen Eş başkan Leyla Salman’ın görüşme teklifini geri çevirdikleri ve Asi ile özel görüşmek istedikleri  belirtildi.

 Bugün Kızıltepede meydana gelen ve Kızıltepe Belediye Başkanı İsmail Asi`nin silahla vurulmasına ilişkin Kızıltepe Belediyesi güvenlik kamerası görüntüleri ile yakalanan zanlının ifadeleri doğrultusunda polis kaçan şahısların yakalanması için öalışma başlattığı öğrenildi.

 Halen Kızıltepe Devlet Hastanesinde tedavisi süren ve Sğlık durumu iyiye giden Belediye Başkanı İsmail Asi`yi ziyaret eden Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, ziyaretin ardından hastane çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada Asi`nin hayati tehlikesinin bulunmadığını ve normal servise alındığı ve Başkana isabet eden kurşunların kemik veya sinirlere denk gelmediğini ve durumunun iyi olduğunu açıkladı.Kızıltepe Kaymakamı  Ermiş, “Olayla ilgili bir kişinin gözaltına alındı. Güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıkan ve Eşgalleri belirlenen Zanlıların yakalanması için güvenlik güçleri çalışma yürütmektedir``dedi.

 

MARDİN VALİLİĞİNDEN OLAYA İLİLKİN AÇIKLAMA YAPILDI

Mardin Valiliği de akşam saatlerinde Resmi internet Sitesinde  yayınladığı kısa Basın açıklamasında:

``İlimiz Kızıltepe İlçesi Belediye Başkanı İsmail Asi, bugün makamında saat:16.00 sıralarında uğradığı silahlı saldırı sonucunda yaralanmış olup, ayakta yapılan tedavisinden sonra kısa süreli müşahadeye alınmıştır. Hayati tehlikesi yoktur.


Konu ile ilgili olarak 1 şüpheli yakalanmıştır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur``Denildi.


30° / 17.4°
  • BIST 100

    10628,13%-0,45
  • DOLAR

    32,17% -0,14
  • EURO

    34,91% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2430,37% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3908,75% -0,01