İSTANBUL MİLLETVEKİLİ BEKİN SEYYANEN ARTIŞIN EMEKLİ MAAŞINA DA YANSITILMASINI İSTEDİ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, memur maaşlarına yapılan seyyanen artışın, emekli maaşlarına da yansıtılması gerektiğini söyledi.

Ankara 19.07.2023 10:09:00 1798 0
İSTANBUL MİLLETVEKİLİ   BEKİN  SEYYANEN ARTIŞIN EMEKLİ MAAŞINA DA  YANSITILMASINI İSTEDİ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, memur maaşlarına yapılan seyyanen artışın, emekli maaşlarına da yansıtılması gerektiğini söyledi.

 

Yeniden Refah Parti'li Bekin, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, çalışan ve emeklilerin maaş zamlarının, piyasalardaki büyük fiyat artışları nedeniyle daha ellerine geçmeden yetersiz kaldığını dile getirdi.

Çalışanların, artık geleceğe umutla bakamayacak bir duruma geldiğini savunan Bekin, çalışanların düşük maaşlar nedeniyle artık emekli olmaktan kaçındığını; en yüksek dereceden emekli olan bir memurun emeklilik ikramiyesiyle ev ve otomobil bile alamadığını anlattı. Bu noktada TBMM'ye büyük görevler düştüğünü belirten Bekin, "TBMM'nin bir an önce toplanmasını, en azından seyyanen verilen ücretlerin emeklilere de yansıtılmasını talep ediyoruz. Yeniden ücret düzenlemesi, çok büyük bir zaruret oluşturmuştur." dedi.

Bekin ayrıca 20 Temmuz'un, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 49. yıl dönümü olduğunu anımsatarak, Türkiye'nin Akdeniz'deki can damarı niteliğinde olan Kıbrıs'ın, Giritleştirilmesi planına karşı durmak ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) mevcut statüsüne sahip çıkmak için herkese büyük görevler düştüğünü kaydetti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

8.3° / 5.8°
  • BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97