İSTANBUL ÜSKÜDAR ALTUNİZADE KÜLTÜR SANAT MERKEZİ

5.Kasım 2015 Perşembe günü akşam saat 19.30 da İstanbul-Altunizade Kültür Sanat Merkezinde hem göze hem kulağa hitap eden etkinlikler vardı.

Kültür ve Sanat 7.11.2015 08:31:10 0
 İSTANBUL ÜSKÜDAR ALTUNİZADE KÜLTÜR SANAT MERKEZİ

             5.Kasım 2015 Perşembe günü  akşam saat 19.30 da İstanbul-Altunizade Kültür Sanat Merkezinde hem göze hem kulağa hitap eden etkinlikler vardı. İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu Konseri’nde üstat sanatçılar yer aldı, UDİ Sanatçı Necati ÇELİK,Tanburi Celâleddin ÇELİK ritim Ferruh YARKIN,Ney Yasin ÖZÇİMİ  Sanat yönetmeni Yurdal TOKCAN;

           1966 Ordu doğumlu olan Osman Yurdal Tokcan, 1988 yılında İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı mezunu.Sanatçı  Enstrumantal Türk Müziği’ni geniş kitlelere duyurmak adına kurdukları İstanbul Sazendeleri ile birlikte sanat çalışmalarına devam etmektedir.

Solist Hamide UYSAl; 1980 yılında malazgirt’te doğdu,İTÜ. Türk musikisi devlet konservatuarı ses eğitimi bölümü’ndeki öğrenimi boyunca prof. dr. Alâeddin YAVAŞÇA başta olmak üzere  başka birçok hocayla çalışma fırsatı buldu.İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün katkılarıyla solo konserler vermekte, aynı zamanda halen Trt. İstanbul radyosu’nda yapımcı olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

          Sanatçı bu  akşamki konserinde Yurdal TOKCAN hocanın Hüzzam taksimi akabinde;Güftesi Âtıf Zühtü beye ait olan , Sadettin KAYNAK’ın hüzzam bir bestesini seslendirdi.(Ahhh,batarken Ufukta Bu Akşam Güneş,Gönlünde Bir Acı Yandımı Leyla )zevkle dinlediğimiz muhteşem konserde Üstat sanatçıların müzik icrasıyla koronun şarkıları uyumlu  etkili ve aheste bir dansın figürleri gibiydi,kendimi istanbulda Boğaziçinde hissettim.Gün batarken Leylalar doğuyordu sevdalı yüreklere sevgiler ışık ışıktı bende hüzünlü ancak sevdalı bir şiirin dizelerini mırıldanıyordum Sadettin KAYNAK üstadın besteside benim fon müziğim olmuştu  offf ne ihtişamdı!

            Kıymetli sanatçılarımıza gönülden teşekkürler sesleri ve yürekleri varolsun.saygılarımla.

           Konser bitiminde henüz şarkıların nağmeleri kulaklarımızdayken giriş salon katında sergilenen’’MELEKLER ATÖLYESİ’’adlı resim sergisi bizi karşıladı,tablolarda mavinin tüm tonlarıyla(DOĞA VE KADIN) teması işlenmişti.Görselller harikaydı  bu gece gözlerim ve kulaklarım gerçekten mutluydular. Kadın dedimde atıl maddelerin değerlendirilmesiyle elde edilen  tablolar çok şıktı,emekti,sevgiydi doğrusu kadınla özdeşleştirmeleride çok anlamlı geldi bana ve dedimki kadının atılı olmuyor,yaşlansa yıllanmış şarap gibi,mazide unutulsa antika oluyor!

 Kısaca herşey tabiat gibi birbiriyle etkileşim halinde  ve yeniden dönüşümlere endeksli,konu her ne kadar ‘Doğa ve Kadın olsada ben insan bazında ele aldım işte bu sebeplen  İnsan’ın atılı olmaz diyorum. Bana göre İNSAN her çağda her zaman üreten saygın bir varlık.Hemen yaşlı hasta ,heder olmuş insanları aklınızdan geçireceksiniz üretemediklerini düşüneceksiniz.

Biz insanlar o halllerimizle bile örnek ve ders alınması gerekeniz o halimizlede insanları üretmeye,düşünmeye  sevk ederken üretmiş oluruz.Bir resim beni aldı nerelere götürdü, katılımcı ressam sanatçılara(Nilgün MURATOĞLU-Mine ÖZKOL) emekleriniz var olsun değer bulsun diyorum saygımla.

Dinleyicilerin yoğun olduğu konser  akşamında Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrt. Görevlisi Fethi Murat DOĞAN hocam ve eşi Nur hanımefendide konserdeydiler birlikte  çaylarımızı içtik ,kahvelerimizi yudumladık., konseri ve sergiyi konuştuk.Kültür sanat adına yapılan etkinlikler halkımız için verimli olmakta verilen emeklere değmektedir. .İstanbul Büyükşehir Belediyesi  Kültür Müdürlüğü’nün halka sunduğu bu güzel ve anlamlı hizmet için müteşekkir kaldık.

   Artuklu Haber Ajansı Hülya ASLAN 7.11.2015

 


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,20% 0,00
  • EURO

    35,07% 0,22
  • GRAM ALTIN

    2535,25% 1,40
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00