İSTANBUL TÜKETİCİ ÖDÜLLERİ 11.KEZ SAHİPLERİNİ BULDU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen ?İstanbul Tüketici Ödülleri? 11. kez sahiplerini buldu. 2017 yılı faaliyetlerinin dikkate alındığı ödül töreninde, "Bilinçli Tüketici Ödülü", "Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen

Belediye Haberleri 16.03.2018 12:00:36 0
İSTANBUL TÜKETİCİ ÖDÜLLERİ 11.KEZ SAHİPLERİNİ BULDU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “İstanbul Tüketici Ödülleri” 11. kez sahiplerini buldu. 2017 yılı faaliyetlerinin dikkate alındığı ödül töreninde, "Bilinçli Tüketici Ödülü", "Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma Ödülü", "Bilimsel Çalışma Ödülü", "Yazılı Basın Tüketici Ödülü", "Radyo-TV Program Ödülü" ve "Tüketici Özel Ödülü" olmak üzere toplam 6 dalda ödül verildi. İstanbul Harbiye Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen törene İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, İBB Zabıta Daire Başkanı İbrahim Köse, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Avni Dilber, İBB Zabıta personeli, ödül almaya hak kazanan ödül sahipleri ile vatandaşlar katıldı.

Ödül töreninde Bilinçli Tüketici Ödülü, Meyin Talha Aydın, Doç. Dr. Ali Büyükaslan ve Murat Öcal’a...

Müşteri Memnuniyetini İlke Edinen Firma Ödülü, Caffe Nero Gıda Ürünleri A.Ş. Operasyon Direktörü Uluç Yüksel Ardahan, Ünal Hazır Giyim Tekstil Mobilya Beyaz Eşya San. Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ünal, Şengör Halıcılık Sahibi Şemseddin Şengör’e...

Bilimsel Çalışma Ödülü; İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Adem Sözüer’e...

Yazılı Basın Ödülü; Akşam Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, Posta Ekonomi Müdürü Bilal Emin Turan, Yenişafak Ekonomi Müdürü Yakup Kocaman’a...

Radyo – TV Program Ödülü; CNN Türk Genel Yayın Yönetmeni Aktaş, CNN Türk Haber Müdürü Ali Güven, Kanal 24 Haber Müdürü Münir Koçaslan, NTV Ekonomi Müdürü ve “NTV Piyasa Ekranı” Sunucusu Gökay Otyam, TRT Haber TRT “Uzman Gözüyle Yaşam” Programı Sunucusu Gülçin Üstün’e verildi.             Tüketici Özel Ödülü’ne Küçükçekmece Belediyesi ve Habitat Derneği layık görüldü.

-Önemli Olan Problemlerin Kaynağına İnebilmek-
Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, tüketicinin üretici, üreticinin de tüketici olabileceği anlayışı içerisinde, empati kurabilen bir faaliyet bütünlüğünde işlerini sürdürmeleri gerektiğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak faaliyetlerini yürütürken vatandaş odaklı yönetim anlayışını benimsediklerini ifade eden Hayri Baraçlı, “Yürüttüğümüz çalışmalar ile birlikte hakikaten bize gelen şikayetler azalıyor. İstanbul dünyanın 117 ülkesinden daha büyük bir şehir. Bu da demek oluyor ki 117 ülkede görülebilecek problemlerle karşılaşıyoruz. Önemli olan problemin kaynağına inebilmek, tekrarını önleyebilecek tedbirler alabilmek ve alınan bu tedbirlerle birlikte hızlı çözüm yollarına ulaşmak. Bizim anlayışımız bu ve çalışmalarımızı bu çerçevede yürütüyoruz” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin kadın ve erkek personeliyle Türk polisi gibi cefakarca görevlerini yerine getirdiklerine vurgu yapan Baraçlı konuşmasına şöyle devam etti: “Çalışmalarımızı sürdürürken hem tüketiciden gelen şikayetleri değerlendirmek hem de bu şikayetlerin önüne geçmek için koordine çalışmak gerekiyor. Bundan dolayı koordinasyonlu çalışmalar yürütüyoruz, dünyayı takip ediyoruz ve uluslararası firmalarla çalışıyoruz. Kıyaslama çalışmalarımız var. Bu çalışmalarla da dünyadaki tüketici davranışlarını izleyerek değerlendirmeler yapıyoruz. Kurumsal Gelişim Dairemiz’de İstanbul’da tüketici davranışları ve tüketici şikayetleri ile ilgili çeşitli raporlar hazırlamaktalar. Bizler de bu raporları hem Ahilik anlayışı içerisinde işletmelere, hem de tüketicileri bilinçlendirme açısından onlarla ilgili yürüttüğümüz çalışmalarımızda kullanıyoruz.” -Cumhurbaşkanımızın Yerel Yönetim Anlayışı İle Hareket Ediyoruz-
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin “Tüketiciyi Koruma Kanununu” çerçevesinde yıl içerisinde 27 bin denetim yaptığı bilgisini paylaşan Baraçlı, “Faaliyetlerimizi yürütürken şikayetleri sıfırlama adına çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde başlatmış olduğu yerel yönetim anlayışı ile hizmet üretiyoruz. Bu yönetim anlayışı bizlere yeni vizyon katıyor ve onun için bizler de Büyükşehir Belediyesi olarak 2023, 2053 ve 2071 Türkiye Vizyonu çerçevesinde tüketici odaklı, vatandaş odaklı bir anlayış ve hizmet bütünlüğü içerisinde çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Hem vatandaşlarımızdan hem de sivil toplum kuruluşlarında ve tüm ekip arkadaşlarımızdan bu tarz çalışmalara destek olmasını, şehrimizi dünya şehirlerinin üzerinde bir şehir haline getirme gayreti içerisinde çalışmalarını rica ediyorum.”

-Cumhurbaşkanımızın Talimatıyla Kuruldu-
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Daire Başkanı İbrahim Köse’de, ülkede belediyecilik alanında tüketici haklarının korunması çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi?nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan?ın talimatlarıyla zabıta bünyesinde kurulan Tüketici Hakları Zabıta birimi ile başlatıldığını söyledi.  Bugün zabıta biriminin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal?ın gösterdiği vizyon doğrultusunda kalitesini artırarak İstanbul halkına hizmet vermeye devam ettiğini ifade eden Köse, şöyle devam etti: ?Yaptığımız çalışmaların yıllık finali olarak değerlendirdiğimiz bu programda, İstanbul genelinde tüketici hakları konusunda emeği geçen kişi ve kurumlara 6 dalda tüketici ödülleri takdim edilecektir. Gelişmişliğin göstergesi olarak gördüğümüz, tüketici haklarının korunması ve tüketici bilincinin yerleştirilmesine yönelik çalışmalarımızı, her yıl bir adım daha ileri taşımanın hedefindeyiz.?

-İBB’nin Her Çalışması Ödüllendirilmeli-
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Avni Dilber’de, “Ne zaman ki tüketiciler ihtiyacı olmayan şeyleri alma yönünde reklam bombardımanına tutulmaya başladı, bizler de bundan dolayı tüketiciyi korumaya yönelik tedbirler aldık” dedi.

Devletin bundan dolayı zayıf olan tarafı korumak adına düzenlemeler yaptığını ve kanunlar çıkardığını ifade eden Dilber şöyle devam etti: “Bizler, ‘Bizi aldatan bizden değildir’ diyen bir kültürün mensuplarıyız. Bizim aslında yapmak istediğimiz Ahilik sistemin geri getirmek. Zira Ahilik sisteminde aldatana yer yoktur, yanlış yapana yer yoktur. Ayıplı mal satana yer yoktur. Esnaf dolayısıyla kendi içerisinde vatandaşı aldatanı zaten cezalandırıyordu. Hatta ne yapıyordu, pabucunu dama atıyordu.”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek teşkil edecek çalışmalar yürüttüğünü ve her çalışmasının ödüllendirilmesi gerektiğini vurgulayan Dilber sözlerini şöyle tamamladı: “Şunu özellikle belirtmek isterim ki, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de örnek teşkil edecek ve bizim de örnek almamız gereken pek çok çalışmaları bulunmaktadır. Bu yönüyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kendilerine her yıl ödül vermeyi denedik fakat başka ödül alanlar da olsun diye son birkaç yıldır ödül vermiyoruz. Gerçekten çalışmalarının her aşamasını ödüllendirilmeli, devletin bir kurumunun başka bir kurumunu ödüllendirmesi bence oldukça yerinde olacaktır.”

Konuşmaların ardından ödül alanlara sahnede ödül verildi. Ödül töreni toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

--------
İstanbul Tüketici Ödülleri’nin Amacı
İBB Zabıta Daire Başkanlığı tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen Tüketici Ödülleri ile tüketici bilincinin geliştirilmesi, tüketicilerin yasal haklarını kullanmaları konusunda özendirilmesi, tüketici talep ve tercihlerini dikkate alan firmaların teşvik edilmesi, tüketici hukuku veya tüketicinin korunması ile ilgili bilimsel çalışmaların özendirilmesi amaçlanıyor. Tüketici Hakları Zabıta Amirliği, Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanununa istinaden ?Satıştan Kaçınma?, ?Fiyat Etiketi? ve ?Ticari Reklam? yönetmeliği yönünden 26 bin 816 denetim gerçekleştirdi. Yıl boyunca yapılan denetimler ve gelen başvurular neticesinde tespit edilen adayların verileri, İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü, İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Tüketici Hakları Merkezi başta olmak üzere bir çok kamu kurumu tarafından kontrol edilerek filtrelendi. Seçici kurul tarafından nihai değerlendirme yapılarak ödül almaya hak kazanan kişi ve kurumlar belirlendi. 


19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10267,1%-0,1
  • DOLAR

    32,30% 0,20
  • EURO

    34,76% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2408,93% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,00