İslam Medeniyetinin Geleceği Artuklu Üniversitesinde Masaya Yatırılacak

İslam Medeniyetinin Geleceği Uluslararası Çalıştay?ı Mardin Artuklu Üniversitesi ve Medeniyet Araştırmaları Merkezi (MEDAR) işbirliğinde 04-06 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Mardin 4.10.2018 13:02:45 0
İslam Medeniyetinin Geleceği Artuklu Üniversitesinde Masaya Yatırılacak

İslam Medeniyetinin Geleceği Uluslararası Çalıştay’ı Mardin Artuklu Üniversitesi ve Medeniyet Araştırmaları Merkezi (MEDAR) işbirliğinde 04-06 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

 

Mardin Valiliği ve Türk Hava Yolları’nın (THY) desteğiyle Mardin Artuklu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek uluslararası çalıştaya felsefe, tarih, sosyoloji ve ilahiyat bilimleri alanında uzman birçok bilim adamı katkıda bulunacak.

 

Medeniyetler İttifakı Türkiye Ulusal Eşgüdüm Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa, MED-AR Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Selamet’in de katılım göstereceği İslam Medeniyetinin Geleceği Çalıştayında İslam Medeniyetinin Oluşumu, İslam Medeniyetinde Din ve Dünya, İslam Medeniyetinin Yükselişi ve Altın Çağı gibi başlıklar masaya yatırılarak farklı oturumlarda ele alınacak.

 

04-06 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek geniş katılımlı çalıştay ile ilgili olarak felsefe, tarih, ilahiyat, toplum bilim ve modern bilim alanlarında ulusal ve uluslararası düzeyde önde gelen akademik şahsiyetlerin katılacağı bilgisini veren Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, çalıştayda İslam Medeniyetinin geçmişine yönelik tespitler yapmakla birlikte, geleceğine yönelik yeni perspektifler de ortaya koymayı amaçladıklarını ifade etti.

 

İnsanlığın uzun asırlar içerisinde oluşturup geliştirdiği üst düzeydeki etkinliklerin en özgün ve en kalıcı olanına medeniyet denildiğini anımsatan Rektör Ağırakça,

 

“Son üç yüzyıldır, Batı merkezli, hegemonyacı, emperyalist medeniyet yaklaşımının ısrarla vurgulamaya çalıştığı anlayışın aksine medeniyetlere asıl rengini veren temel faktör dinlerdir.” dedi.

 

Günümüzden yaklaşık 12-13000 sene önce, ilk kez ülkemizin Güney doğu bölgesinde, Fırat-Dicle havzasında, özellikle de Urfa, Mardin ve Harran yöresinde başladığı kabul edilen insanlığın uzun medeniyet yolculuğu boyunca İslam dininin evrensel medeniyet anlayışına en özgün ve önemli kazanımlarda bulunduğunu hatırlatan Ağırakça, Mardin Artuklu Üniversitesi olarak ülkemizin ve dünyanın seçkin aydın ve bilim adamları ile bu konuları derinliğine tartışmak, değerlendirmek ve İslam Medeniyetinin geleceğine ışık tutmaya yönelik entelektüel katkılar sunmaya devam edeceklerini belirtti.

 

04-06 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilerek ve 8 oturumla icra edilecek çalıştayın sonunda genel değerlendirmelerde bulunularak sonuç bildirisi ilan edileceği öğrenildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 
  •  

28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04