İŞİTME ENGELLİ GENÇ KIZA ZEYTİNBURNU BELEDİYESİNDEN DUYGULANDIRAN SÜRPRİZ

Zeytinburnu Belediyesi, iki sene önce başlatmış olduğu ?Sen de 1 Kulak Ver? sosyal sorumluluk projesi kapsamında belediyede staj yapan ve işitme cihazını kaybeden 19 yaşındaki işitme engelli Sumira Karaca?ya işitme cihazı hediye etti.

Gündem 13.11.2017 07:52:34 0
İŞİTME ENGELLİ GENÇ KIZA ZEYTİNBURNU BELEDİYESİNDEN  DUYGULANDIRAN SÜRPRİZ

Zeytinburnu Belediyesi, iki sene önce başlatmış olduğu ?Sen de 1 Kulak Ver? sosyal sorumluluk projesi kapsamında belediyede staj yapan ve işitme cihazını kaybeden 19 yaşındaki işitme engelli Sumira Karaca’ya işitme cihazı hediye etti.

 

Zeytinburnu Belediyesi, TAP Derneği, İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği işbirliğiyle 2016 yılında hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında atık piller toplanıp, geri dönüşüme kazandırılıyor. Geri dönüşüme kazandırılan her 500 kilogram atık pil karşılığında ise ihtiyacı olan bir işitme engellinin duyma hayalleri gerçekleştiriliyor. Yaklaşık 2 yıldır devam eden projede Zeytinburnu Belediyesi 10 tondan fazla atık pil toplayarak 21’inci işitme cihazını belediyede staj yapan Sumira Karaca’ya hediye etti. Genç kız sürpriz hediye karşısında duygularını gizleyemedi.

 

ÜZÜLDÜĞÜ İÇİN ANNESİNDEN GİZLİYORDU

 

Zeytinburnu Belediyesi’nin başlatmış olduğu ‘Sen de Bir Kulak Ver’ sosyal sorumluluk projesinden haberdar olduktan sonra yetkililere işitme cihazını kaybettiğini ve ailesinin bundan haberi olmadığını söyleyen Sumira Karaca, ilgililerden işitme cihazı talebinde bulundu. Bu talep üzerine harekete geçen Zeytinburnu Belediyesi, Sumira’nın annesi Zeynep Karaca ile iletişime geçerek kızları Sumira’ya işitme cihazı hediye edeceklerini dile getirdi. Talebinin onaylandığından habersiz olan genç kız, annesi Zeynep Karaca ile birlikte gittiği İşitme cihazı merkezinde sürprizle karşılaştı. Durum karşısında heyecanını gizleyemeyen Sumira, hediye edilen işitme cihazı sayesinde bir kez daha sevdiklerinin sesini duydu. Genç kızın işitme cihazına yeniden kavuşması ve seslere verdiği tepkiler duygu dolu anlar yaşattı.

 

‘‘KIZIMA VE BANA SÜRPRİZ OLDU’’

 

Kızının işitme cihazını kaybettiğini yeni öğrendiğini ifade eden anne Zeynep Karaca, ‘‘Kızım Zeytinburnu Belediyesi’nde staj yapıyordu. İşitme cihazının tekini kaybetmiş ve bana söylememişti. Haliyle kızımın işitme cihazını kaybettiğini ben de bilmiyordum. Belediyedeki yetkililere söylemiş, sağ olsun onlar da durumu değerlendirip işitme cihazı hediye etmeye karar vermişler. Kızıma da bana da sürpriz oldu. Buraya gelirken ona kardeşini hastaneye götüreceğiz dedim, o şekilde geldik. Kızım işitme cihazını görünce çok sevindi, yüzü güldü. Kaybettiği cihazı çok zor şartlar altında almıştık, ondan dolayı üzülüyordu ve bana kaybettiğini söylemiyordu. Evdeyken cihazını tak diyordum takmıyordu. Kulağıma çok gürültü geliyor gibi bahaneler söyleyip benden gizliyordu.” ifadelerini kullandı.

 

Hediye edilen işitme cihazları firmasında görevli Rana Öztürkan ise, ??Sumira, Zeytinburnu Belediyesi’nde staj yaparken dışarda işitme cihazını kaybetmiş. Biz de belediyedeki yetkililerle nasıl bir şey yapabiliriz diye fikir birliği yaptık. Arkadaşımızı buraya habersiz bir şekilde getirttik ve cihazımızı hediye ettik. Sürpriz yapıp onun mutluluğunu paylaşmak istedik. Şu anda işitme testini de gerçekleştirdik gayet iyi duyuyor.’’ dedi. Zeytinburnu Belediyesi 2 yıldır devam eden “Sen de 1 Kulak Ver” sosyal sorumluluk projesi kapsamında bugüne kadar 10 tondan fazla atık pil toplayıp geri dönüşüme kazandırdı. Toplanan atık piller sayesinde 21 işitme engelli genç, sevdiklerinin sesini duydu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8988,1%2,06
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33