İŞ ADAMI HASAN ULUDERE BAŞKAN A.KADİR TUTAŞI İLE İSTANBUL?DA BULUŞUYOR.

Yaşama Dokunanlar Platformu Başkan vekili İş adamı Hasan Uludere dünya mirası listesinde olan Mardin Tarih Kenti sempozyumunda Artuklu Belediye Başkanı A.Kadir Tutaşı ile bir araya geliyor.

Mardin 29.11.2019 16:05:56 0
İŞ ADAMI HASAN ULUDERE  BAŞKAN  A.KADİR TUTAŞI İLE   İSTANBUL?DA BULUŞUYOR.

Yaşama Dokunanlar Platformu Başkan vekili İş adamı Hasan Uludere dünya mirası listesinde olan Mardin Tarih Kenti sempozyumunda Artuklu Belediye Başkanı A.Kadir Tutaşı  ile bir araya geliyor. Prof.Dr.Kadircan Keskinbora ve Mardin Stk’ları lideri İbrahim Biter’in Başkanlığında düzenlenecek olan sempozyuma yerli yabancı çok sayıda katılımcı sağlanacak.

 

 

Uluslararası nitelik kazanan sempozyumda Mardin tarihinin, kültürünün, turizminin ve dünya üzerindeki farklı yönlerinin konuşulacağı ve daha nitelikli bir turizm merkezi haline dönüştürülmesi için turizm alanında kurumsal evlilikler gerçekleştirecek. Sempozyumun doğu batı ayağı köprüsünde bulunan iki isim olan Artuklu Belediye Başkanı A.Kadir Tutaşı ve Genç İş adamı Hasan Uludere birlikte sunum yaparak köprü uçlarındaki mesafelerini el ele tutuşarak kapatacaklar.

 

 

Konu ile ilgili açıklama yapan İş adamı Hasan Uludere şunları söyledi. “ Tarih kenti ve yaşam mirasımız olan Mardin ilimize dair yapılacak bu sempozyumda görev almak manevi bir zorunluluk ve sosyal bir sorumluluktur. Mardin medeniyetlere ev sahipliği yapmış 5 bin yıllık geçmişiyle en öenmli miras kaynaklarımızın başındadır. Mardin şehir olarak güneydoğu’da olsada , aslında mardin 82 milyon Türkiye’nin yüreğinde yaşayan bir pınardır. Miraslarımızın korunması ve tarihimizin, kültürümüzün ve emanetlerimizin zayi olmaması için herkes mardinli olmalıdır. Kendileriyle birlikte aynı platformda çalışmaktan gurur duyduğum sevgili hocam KAdircan Keskinbora ve yüreği hem mardin, hemde vatan için çarpan sevgili büyüğüm İbrahim Biter başkanlığında yapılacak bu çalışmada görev almış olmak ve Mardin’in tarih mirasının korunmasına yönelik bir nebze bile olsa çorbada tuzumun olacak olması beni son derece heyecanlandırıyor ve bu projeyi emanet olarak kabul ediyorum. Ocak ayında gerçekleşecek sempozyumda Mardin’i temsilen katılacak olan kıymetli Belediye Başkanı A.Kadir Tutaşı ile birlikte aynı arenada ortak sunum yapacak olmam ise ayrıca büyük bir gurur kaynağıdır benim için. Bu vesile ile tüm mardinli kardeşlerim ve dostlarıma en kalbi duygularımla selam ve sevgilerimi sunuyorum.” Şeklinde konuştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTAMNUL

 


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00