İPEKYOL GENÇLİK MERKEZİNDEN ` KANSER GÜNÜ `MORAL ZİYARETLERİ

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetleri sürdüren İpekyol Gençlik Merkezi üyeleri, öğrencileri ve gönüllü gençler Harran Üniversitesi Araştırma Hastanesi Onkoloji bölümü ve 500 Yataklı Devlet hastanesinde yatmakta olan has

Gündem 6.02.2017 11:43:21 0
İPEKYOL GENÇLİK MERKEZİNDEN ` KANSER GÜNÜ `MORAL ZİYARETLERİ

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetleri sürdüren İpekyol Gençlik Merkezi üyeleri, öğrencileri ve gönüllü gençler Harran Üniversitesi Araştırma Hastanesi Onkoloji bölümü ve 500 Yataklı Devlet hastanesinde yatmakta olan hastaları ziyaret ettiler.

 

 

Hastane ziyaretleri hakkında kısa bir açıklama yapan Şanlıurfa İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm AKTABUR, Malum olunduğu üzere 04 Şubat Dünya Kanser Günü, Dünyada her yıl 7,6 milyon kişi kanserden ölmektedir. Önlem alınmazsa dünya genelinde kanser yükünün artarak daha fazla insanın ölümüne yol açacağı düşünülmektedir. Kanserde en hızlı artış ülkemizin de içinde bulunduğu düşük ve orta gelirli ülkelerde olacağı tahmin edilmektedir. Bu konunun en iyi yönü ise kanser oranlarının 30-40 oranında önlenebilir olmasıdır. Bizde İpekyol Gençlik Merkezi olarak hem hastanede yatmakta olan hem de tedavi gören hastaları ziyaret ederek, karanfil, kitap ve Gençlik ve Spor Bakanlığının tişörtlerini ve şapkalarını hediye edip, morallerini yükseltmek istedik. Peygamber Efendimiz Hz Muhammed’in hadisinde buyurduğu üzere 5 Şey gelmeden 5 şeyin kıymetini bilin hadisindeki 5 şeyden birisi hastalık gelmeden önce sağlığının kıymetini bil sözüyle hem sağlığımızın kıymetini bilmek hem de Gençlerimizde farkındalık oluşturmak istedik. Programa katılan gönüllü gençlerimize ve üyelerimize ayrıca hastane yetkililerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum dedi.

 

 

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan KEŞKÜŞ ise; Güçlü yarınlar için, Güçlü bir Türkiye için geleceğimizin teminatı olan gençlere çok önem veriyoruz. Gençlere sportif, sosyal, kültürel, sanatsal yönden her türlü konuda destek olduklarını bunun yanında uzman kişiler tarafından çeşitli konularda seminer ve eğitim faaliyetleri düzenlediklerini, ücretsiz olan tüm aktivitelerden gençlerimizin istifade etmelerini istiyoruz. Bugünde İpekyol gençlik Merkezi 04 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla hastane ziyareti gerçekleştirdiler. Hastalarımıza acil şifalar diliyorum. Hastalarımıza moral vermek, onlara destek olmak için her zaman yanlarındayız. Etkinliğimize katılan ve destek veren herkese teşekkür ediyorum dedi. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ŞANLIURFA


30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,54% 0,01
  • EURO

    34,81% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2429,62% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61